Wednesday, May 2, 2018

Terviseedendus läbi ettevõtlike tegevuste


Ettevõtliku kooli“ avatud uste nädal leidis aset 16.-23. aprillil.

Voka Lasteaed Naksitrallid kuulub ettevõtlike lasteaedade hulka ja otsus tervisenädalal uksed avada, tuli kiirelt. Kuna meie lasteaias on 5 rühma, siis otsustasime, et iga päev on ühe rühma päralt. Nädala jooksul oli võimalus osaleda erinevates lõimitud õppetegevustes.

Esmaspäeval oli Rohelistes Naksides „Tervisliku toidu“ päev. Lapsed hindasid pildi loto abil, millised toidud on tervislikud, millised mitte. Prooviti erinevaid puuvilju. Külas käisid Lotte ja Süda. Koos arutleti, millised toidud ja tegevused laste südant rõõmustavad. Mängiti ja tantsiti ning valmistati ise smuutit.
Trallide pesupäeval“ pöörati suuremat tähelepanu puhtusele. Lapsed said ise kausis veega mulistada- mänguasju pesta, pardikestega mängida. Mullitamine pakkus lastele lusti, viimaseid püüti ka kunstitegevuses pildile.
Õhtul oli veel tervisemeeskonna poolt korraldatud seiklusrada „Sügisest kevadesse“.

Punastes Naksides käisid lapsed tervishoiu töötaja juures südant kuulamas, ennast ja sõpru mõõtmas ning kaalumas. Liikumiseks ühest kohast teise kasutati erinevaid võimalusi: ronimist ja pugemist, kiiret ja aeglast liikumist. Samal ajal oli teine grupp rühmatoas ja pani kokku duploklotsidest loomi. Suurt elevust pakkus Bee-Botiga tegutsemine ja robotite programmeerimine.
Neljapäeval panid Sinised Naksid end proovile erinevates võistlusmängudes.

Nädala viimane päev oli Kollaste Nakside päralt. „Noorte treenerite“ ja liikumisõpetaja juhendamisel sai õppida lihtsamaid jooga harjutusi. Õues juhendasid koolieelikud erinevaid pallimänge, doominot ja kala püüdmist. Loodusnurgas tehti katset „Ujub või upub?“ ning peeti puhumise abil purjekate võistlusi.

Lõpetuseks ühe lapse kommentaar: „Täna oli nii lahe päev! Mulle meeldis olla õpetaja. Natuke oli ikka raske ka!"

Külli Mänd
Ettevõtlikkuse koordinaator

















No comments:

Post a Comment