Wednesday, May 2, 2018

Näitus Kohtla-Nõmme Koolis

Pildil on vasakult paremale Sven-Andres Niglas, Piret Niglas, Glayd Aulik (foto Imbi Tito)



5.-12. aprillil oli Kohtla-Nõmme Koolis 8. klassi loovtööna avatud meie näitus: „Õpetaja Piret Niglase sportlastee“.

Me ei tea, kui palju on veel põhikoole, kus kehalist kasvatust õpetavad Eesti Vabariigi tippsportlased, teame aga, et meie kooli õpetaja Piret Niglas on olümpialane murdmaasuusatamises 1992, 1994, 2002. Kui oli vaja valida kohustusliku loovtöö tarvis teemat, otsustasime õpetaja juubeli auks korraldada koolis näituse, et kõik saaksid tutvuda tema sportlasteega, tutvuda saavutustega ja näha autasusid, meeneid, postkaarte ja fotosid. Õpetaja Pireti erakogust eksponaate kooli kandes ja näitust kujundades olime hämmingus, kui palju ja kui huvitavat materjali kokku saime. Nii täitus ¾ ajalootoa ruumist eksponaatidega ja eraldi nurgana tõime välja riigid ja linnad, kuhu võistlused ja treeninglaagrid õpetaja Piretit tema pikal võistlusteel viisid.
Näituse avaüritusel said külastajad, meie kooli õpilased ja töötajad, näha-kuulata õpetaja Piret Niglase enda muljeid ja meenutusi, esitada küsimusi. Järgnevatel päevadel selgus, et huvi näituse vastu on suur, ja me pidime vahetundidel ise näitusel giididena tegutsema ning kõikidele kooli lastele ja lasteaia kahele vanemale rühmale seletusi andma.
Aitäh, õpetaja Piret! Usume, et 22. mail kaitseme auga oma loovtööd ja tegeleme edaspidi veelgi usinamalt spordiga. Eeskuju on ju nakkav!

Sven-Andres Niglas ja Glayd Aulik
Kohtla-Nõmme Kooli 8. klassi õpilased



No comments:

Post a Comment