Wednesday, May 2, 2018

„Alles eile olin väike lasteaialaps, paitasid mind tuul ja päike - läksin suuremaks” (E.Niit)


Emale ja isale kindlasti tundub, et alles see oli, kui südame värisedes tuli jätta oma väike maimuke nutvana lasteaeda. Aastad on möödunud linnutiivul ja on jäänud vaid mõned nädalad nii koduseks saanud lasteaias sõprade seltsis. Ees on ootamas pikk ja huvitav koolitee.

Viimase aastaga on lapsed kogunud julgust, iseseisvust ja tarkust, et tulla igati toime koolieluga.
Sügisest peale on olnud laste päevad täis tegemist. KIK-i rahastusel osaleti Sagadi Loodusmaja õppeprogrammis. Koos Aljonuška lasteaia lastega peeti kadripäeva ja tähistati emakeelepäeva. Ka lapsevanemad on olnud kaasatud päevade põnevamaks muutmisel. Karli isa tutvustas lastele erinevaid pille. Miia-Marta ema juhendas lapsi munapüha kaunistuste meisterdamisel. Lapsed on saanud käia erinevates töökohtades ja tutvunud erinevate töödega nii lasteaias kui lähemas ümbruses.
Lapsed on külastanud teatrietendusi ja on ise olnud osalised etendustes.

Kollaste Nakside rühma lapsed on aktiivsed ja sportlikud. Nii mitmedki käivad lisaks lasteaia ujumis- ja jalgpallitegevustele treenerite juures korvpalli, jalgpalli või hokit harjutamas, samuti osaletakse peredega aktiivselt erinevatel spordiüritustel. Ka iseseisvat sportlike mängude juhendamist on lapsed proovinud ja sellega said nad suurepäraselt toime.

See aasta jääb ka lastele meelde kui EESTIMAA 100. Lapsed soovisid Eestile joonistada kingituseks erinevate värvidega pilte, kinkida lilli, ilusa laulu ja küpsetada 100 kooki. Lapsed soovisid, et Eestil oleks palju sõpru. Arutelus kingituste üle sooviti teha kingitus ka lindudele, et lasteaia juures oleks rohkem linde. Selleks valmistati koos peredega lindudele pesakastid. Pesakasti detailide eest täname Arvi Eegi firmat. Lasteaia lähiümbrusesse jääb 17 pesakasti, mis on kingituseks tänavuse aasta lõpetajatelt.


Päevad, mis on jäänud lõpupeoni, on kindlasti täis üllatusi ja põnevust.
Täname kõiki lapsevanemaid toetuse ja koostöö eest!

Maret Tammiksaar
Kollaste Nakside õpetaja


No comments:

Post a Comment