Tuesday, December 12, 2017

Teistmoodi isadepäev


Teatavasti tähistame me kõik novembri teisel pühapäeval isadepäeva. 
Sinised Naksid mõtlesid sel aastal tähistada seda päeva koos isadega hoopis lasteaia päeval ja hommikul enne hommikusööki. Pudru võis sel hommikul jätta kodus söömata ja koos lapsega ootasime hommikul putru sööma just isasid. Kellel muidugi isa hommikul millegipärast tulla ei saanud, see tuli koos emaga. Keegi lastest ei olnud üksi.
Kõigepealt jäädvustasid ennast kõik pered maha tõmmatud tapeedirullile, kes joonistas oma pere, kes lilli, puid, loomi jne. Rühmas oli pidulikult kaetud laud ja menüüs sel päeval nisutangupuder. Peale oli võimalik panna kas moosi või võid ja kõrvale juua piima, magusaks ampsuks oli palju puuvilju. Kui kõhud täis, leidis iga ema-isa endale mugava istumise koha ja lapsed esinesid selgeks õpitud laulude ja tantsuga, vahepeal sai laulu keskel isegi isa põlvele istuda. Viimane tants oli koos isaga, see meeldis lastele väga. Eriti vahva oli, et kratid käisid vahepeal muusika kallal ja jätsid selle tantsu sootuks pooleli – sellest polnud midagi!
Hommik möödus märkamatult kiiresti, isadel oli ju vaja tööle ka jõuda. Rõõm lapsega ühiselt veedetud ajast, kaasas väike kingitus, ruttasid isad tööle. Aitäh isadele, kes kinkisid lapsele mõnusa hommiku ja tegid sellega päeva rõõmsaks.
Mida lapsed sellest päevast arvasid?
... Üks tore pidu oli, issiga sai joonistada ja putru süüa ja pisutki koos tantsu lüüa
... Meeldis issiga koos joonistada ja see,et issi sõi ka putru
... Meeldi see, et issi tõstis mind üles. Meeldis see, et laud oli ilus ja isa istus lauas ja meeldis oma peret joonistada
... Meeldis, et kõik oli ilus ja issi oli ka
... Meeldis, et issi oli ka lasteaias, issiga on väga hea olla
... Meeldis,et emme-issi olid ka ja meeldis see tants ja puder


Riina Erikson
Siniste Nakside õpetaja





No comments:

Post a Comment