Tuesday, December 12, 2017

Detsember


Mis see AEG siis õigupoolest on
kõikide kellade ühes rütmis tiksumine
valguse ja pimeduse vaheldumine
maastikupiltide muutumine akna taga
erinevad nädalapäevade ja kuude nimetused kalendris
inimeste minek Igavikku
või tulek Veel Sündimata Laste Planeedilt
ja siis üks kokkulepitud hetk
südaöösi pealegi
kui tahaks tegelikult hirmsasti magada
aga peab pokaale kõlksutama
ja ütlema
HEAD UUT AASTAT

(Anneli Lamp)

Jah, jälle on käes see aeg, kui vaid paar nädalat veel ja saamegi üksteisele öelda – Head uut aastat!
Vana minek ja uue tulek annab põhjust vaadata tagasi sellele, mis olnud ja seada plaane, et uus ikka parem ja õnnelikum tuleks.
Praegu on segased ajad nii meie vallas, kui ka teistes ühinenud valdades. Kuidas uuel aastal see elu meil siin minema hakkab, seda ei tea praegu päris täpselt keegi. Aga seda tean ma küll, et ainult siis saab meie elu paremaks minna, kui me ise selleks midagi ära teeme. Suhtumine – ah, minust niikuinii midagi ei sõltu – ei vii kuhugi. Ega ei peagi kogu aeg midagi suurt ja üllast tegema, väikesed asjad on need, millest ühel päeval kasvavad suured. Märka on ligimest, aita, kui ta abi vajab, ära virise, pane mõte tööle ja käed külge, osale kogukonna tegemistes. Mõtle, mida just SINA saad teha, et Sinu enda ja naabrite elu oleks toredam, turvalisem.
Ma arvan, et nüüd, kui vald on suurem, peaksid kogukonnad just tugevamaks muutuma. Alati ei pea ootama, et vald tuleb ja teeb. Palju asju saab koos oma inimestega kohapeal ise ära teha. Jätkuks vaid teha tahtjaid ja kaasatulijaid.

Aastanumber kalendris vaheldub niikuinii, olgu need vallapiirid millised tahes ja meie peame sellega, mis uus aasta endaga kaasa toob, hakkama saama.
Ma usun, et saamegi. Oleme ju alati saanud. Elanud üle igasugused reformid ja tsentraliseerimised, peaasi on vähem viriseda ja rohkem tegutseda.

Soovin Sulle, hea Toila valla lehe lugeja, et Su jõulud mööduksid rahus, aastavahetus oleks lõbus ja uus aasta tooks Sulle tervist, õnne, rõõmu ja rahulolu.
Jaanuarikuus valla leht ei ilmu. Loodan, et kohtume veebruaris!

Seniks head ja ole hoitud!

Lea Rand



No comments:

Post a Comment