Tuesday, November 7, 2017

Toila Gümnaasium 60

Oktoobri kolmandal nädalal tähistas Toila Gümnaasium sünnipäeva – 60 aastat on siin Oru pargi serval asuvas majas kool tegutsenud. Selle pika aja jooksul on siit seinte vahelt ellu astunud 36 lendu keskkooli- või gümnaasiumilõpetajaid, lisaks neile 21 aastakäiku põhikooli lõpetajaid aastatest, kui gümnaasiumiosa ei olnud. Rõõm on tõdeda, et juubilaril läheb ka praegu hästi – meil on sel õppeaastal tervelt klassi jagu rohkem õpilasi, kui eelmisel aastal, kokku 254 õpilast ja 15 klassikomplekti. Ilmselt on see märk ka sellest, et kooli usaldatakse.

Sünnipäevaks valmistumine algas juba aasta tagasi, kui hakati koguma materjale aastaraamatu jaoks. Kooli saal sai uue ilme tänu kunstikooli õpetaja Maria Kuleva ja kunstikooli õpilaste kätetööle ning koridoride seintel võib imetleda seinamaalingud.


8. klassi õpilasel Daniel Karjuhinil valmis loovtööna droonivideo Toila kooli aastaringist, mida on võimalik näha kooli kodulehel. Kogu koolipere sünnipäevapilt tehti ühel ilusal sügispäeval kooli hoovis.


Kahe nädala jooksul oktoobri alguses said huvilised osaleda Facebookis toimunud meenutustemängus. Samal ajal sai oma teadmisi kooli ajaloost panna proovile seintele kinnitatud QR koodidesse peidetud LearningAppsis tehtud viktoriinides.

Juubelinädalal käisid kõik klassid vastavatud muuseumitoas kooli ajalooga tutvumas. Kooli ajalugu ja tänapäev olid ka kahes vanuseastmes toimunud viktoriinide sisuks. Viktoriinide küsimused olid nii nutikalt koostatud, et uusi teadmisi said nii õpilased kui ka aastaid Toila Gümnaasiumis töötavad õpetajad.

20. oktoobril olid kõikides klassides külas vilistlased. Klassi ees seisid Margit Aasmäe (Toovis), Kristi Tint (Noorhani), Martin Toovis, Elisabeth Purga, Merike Ojasalu (Neiland), Karis Peetsalu (Niisuke), Madis Heinmets, Margus Randmäe, Eva Sandra Uustal, Tõnis Tuuder, Marko Vinni, Signe Viilop (Sallaste), Aivi Värv, Kristi Markov (Kivestu), Bruno Uustal, Heiti Oja, Madis Tuuder ja Aap Tepper. Kõik nad viisid läbi põnevaid tunde lähtudes oma tööst või hobist. Õpilased said teada, millega jahimees tegeleb siis kui jahihooaeg ei ole; kuidas lihtsate võtetega valmistada sünnipäevakaarti; milliseid võimalusi leidub internetis Avatari loomiseks; kuidas võib väikesest muusikahuvist jõuda tegutseva ansambli ja plaadi väljaandmiseni; kuidas hoolitseda oma naha eest; kuidas tabada hetk hea loodusfoto tegemiseks; kas riigikaitse kursusel õpitu toetab ajateenijat ka päriselt; mida huvitavat võib leida Filmiarhiivist jne. Peaaegu kõik tunnist tulnud külalisõpetajad kinnitasid, et 45 minutit läks väga kiiresti. See aga kõneleb sellest, et tund oli hästi läbimõeldud ja ette valmistatud. Keegi neist ei tulnud “mütsiga lööma”, vaid kaasas olid mitmesugused näitvahendid – karusnahad, kopra topis, uluki pealuu, pillid, jalgratas, video – ja fotomaterjal, nahahooldusvahendid, toorikud ja materjalid kaartide tegemiseks... Nii mõnigi vilistlane, kellega sai eelnevalt suheldud, oli õnnetu, et töö ei võimaldanud meie külalistundidest osa saada, kuid lubati jääda järgmist kutset ootama. Kõigile vilistlastele, kes meie pöörase mõttega (kõikides klassides on ühel ja samal ajal klassi ees vilistlane) kaasa tulid – suur-suur tänu.

Emakeeletundide raames toimus omaloomingukonkurss. Valmis suur hulk suurepäraseid luuletusi ja lugusid Toila koolist. Parimaid oli võimalik lugeda stendilt. Siinkohal avaldaksin hoopis eelmisel aastal valminud luuletuse, mille kirjutas Leonard Pentel.

Üks maja

Toila pargi serva peal
Üks põnev maja asub seal,
kus uhkes tornis lehvib lipp.
Kas elab seal üks rikas VIP?
See pere päris suur on vist
ja väga palju sagimist.
On laulu, tantsu, kunsti, sporti
ja roboteid on mitut sorti.
Kuid sagin, see on sõbralik
ja pere ise õnnelik.
Sind paitab armastus ja hool,
sest, sõbrad, see on Toila kool.

Kõikide klasside esindajad valmistasid üheskoos sünnipäevatordi kogu koolile, mis peale aktust ka koos ära söödi.


Vilistlaste päev 21. oktoobril algas traditsiooniliselt vilistlaste korvpalliturniiriga Vokas. Kõik endised õpilased olid oodatud kontsert-aktusele kooli. Meeleolukal kontserdil, mille kava pani kokku õpetaja Anu Pungas koos kultuurikorralduse valikaine õpilastega, astusid üles nii praegused kui endised õpilased, õpetajad ja ka lapsevanemad.


Rõõmsaid taaskohtumisi, meenutusi ja tantsu jätkus kuni varaste hommikutundideni.

Signe Ilmjärv


No comments:

Post a Comment