Tuesday, November 7, 2017

Naksitrallide rõõm liikumisest

Uus õppeaasta algas lasteaias väga tempokalt. Esmalt said kokku tervise-, ettevõtlikkuse- ja looduse meeskonnad ning panid paika, mida põnevat sel aastal teha.
Tervisemeeskond soovis, et lasteaias oleks rohkem liikumist nii lastele kui ka täiskavanutele.
Lapsed saavad käia ujumas Toila Termides ja jalgpalli mängimas Toila valla Spordi- ja Kultuurikeskuses.

Kaks vanemat rühma külastasid tänu KIKilt saadud rahastusele Sagadi Looduskooli. Sinised Naksid osalesid programmis „Kes elab metsa sees?” ja Kollased Naksid programmis „Sõber puu”. Mõlemal juhul said lapsed uusi teadmisi, avastamisrõõmu ja liikumist.
Septembris osalesime Ida-Virumaa koolidele ja lasteaedadele mõeldud Tervisemaratonil. Maratoni eesmärgiks oli liikuda rohkem, kui tavaliselt. Nädala jooksul panime kirja kogu liikumise nii lasteaias kui ka õhtusel ajal. Igaühe panus oli oluline. Reedel arvutati kilomeetrid kokku ja tulemus oli üllatav. Kogu lasteaia pere läbis 388,6 km. Suure osa sellest andsid Kollased Naksid, kes kogusid kokku 154 km.

Sügiseti tavaks saanud matk muutus sellel aastal seiklusrajaks. Seda rada läbitakse kokku kolmel aastaajal: sügisel, talvel ja kevadel. Sügisesel rajal olid erinevad takistused, loodusvaatlus ja liikluslinnak. Kui esimeses osas tuli proovile panna oma keha, siis liikluslinnakus olid tähtsad täpsus ja teadmised. Seiklusrajal osalejad andsid positiivse tagasiside ja loodetavasti kohtume nendega juba talvel.

Neljapäeviti on täiskasvanutel võimalus osaleda energiapausil. Liikumisõpetaja Lidia paneb kokku erinevaid liikumiskavasid, et pingutust oleks tervele kehale. See on mõnus koosviibimine koos sportliku pingutusega, mis annab positiivse energia mitmeks päevaks. 

Õpetajatepäeva tähistati Renna Nõmmiste käe all line-tantsu õppides. Foto: Külli Mänd

Traditsiooniliselt osales lasteaed oma esindusega ka Toila valla sügisjooksul.

Liikumine on edu pant! Tule liigu sina ka!


Külli Mänd
tervisemeeskonna liige




No comments:

Post a Comment