Tuesday, November 7, 2017

Mart Kadastik Toila raamatukogus


Novembrikuu 22. päeval on meil suurepärane võimalus kohtuda
ajakirjaniku, meediategelase, tippjuhi MART KADASTIKUGA.

Tartu Ülikooli filoloogiaharidusega Mart Kadastik on lisaks ajakirjanikutööle ja paljude meediaväljaannete juhtimisele kirjutanud tänaseks ka 6 raamatut.

2013. aasta aprillis ilmus Kadastiku sulest esimene ilukirjanduslik raamat, romaan "Kevad saabub sügisel". Autori sõnul on 2/3 raamatu sündmustest tegelikult juhtunud ja kohe romaani avalehel saame sellelel ka kinnitust - tegevus algab Toila spaahotellis :) Romaanile ilmus 2013. aastal järg "Suvi sulab talvel", mille tegevus toimub 2013. aasta suvel ja sügisel.


2014. aastal avaldasid Kadastik ja Katariina Tammert koos Varraku kirjastuses romaani "Paarismäng".
Mart Kadastiku neljas romaan „Eluaegne“ on haarava sündmustikuga raamat, mis süüvib inimese pimedamatesse hingesoppidesse.

Raamatus „Nüüd ma siis kirjutan“ rullub lahti neli aastakümmet Eesti ajakirjanduse ajalugu, teljeks Eesti suurima ajalehe Postimees ja suurima meediaettevõtte Eesti Meedia ülesehitamine. Siin toob autor avalikkuse ette nii mõndagi igavesest võitlusest meedia sees ja selle ümber, millest me seni pole midagi teadnud või oleme teadnud väga vähe.

Viimase romaani „Luikede järv“ raamistiku moodustavad üllatavad sündmused ja suhtesiksakid, mille alguspunktid ulatuvad kuni saja aasta taha. Värvikale ühispildile koondunud tegelasi (jurist, arst, ettekandja, ajakirjanik, taksojuht jt) seovad igavesed küsimused armastuse otsimisest, leidmisest ja kaotamisest, lootusest ja lootusetusest.
Ning nagu autori varasemateski teostes, jagub „Luikede järve“ nii kuumi tundeid kui ka karget groteski.

Kirjandusest, ajakirjandusest, elust ja meist nende sees tulebki ka meie kohtumisel juttu.

Kohtumiseni raamatukogus
22. novembril, ikka kell 18.00!

No comments:

Post a Comment