Thursday, May 4, 2017

Eesti-Soome kultuurisild

Head sõbrad!

16. mail on meil haruldane võimalus kohtuda külalistega Soomest.


Nende siiatuleku põhjuseks on turnee Eestis, Lätis ja Leedus, mida koos kolleegidega Riiast ja Vilniusest korraldab Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.
Programm Nordic Writers Crossing Borders on kaheaastane koostööprogramm, millesse panustavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu (Norden) esindused Eestis, Lätis, Leedus ja Põhjala Ühingute Liit.

Linda Bondestam (s.1977) on hariduse saanud Kingstoni ülikoolis Suurbritannias. Üks tuntumaid raamatukujundajaid Põhjamaades.
Kujundanud kümneid raamatuid. On teinud koostööd Rootsi autori Ulf Starkiga, nende lasteraamat “Diktaator” on tõlgitud mitmesse keelde.
Koos Ulf Starckiga ja raamatuga "Djur som ingen sett utom vi"/"Loomad, keda keegi peale meie pole näinud" on nomineeritud 2017 Põhjamaade Nõukogu laste ja noortekirjanduse auhinnale.
Jenny Lucander (s.1975) on vabakutseline raamatukujundaja, teeb kaastööd ka ajakirjadele, erinevatele kommertsväljaannetele. Õppinud raamatukujundust Göteborgi ülikooli, samas kohas õppinud ka jutuvestmist. Enne seda saanud hariduse ka sotsiaalteadustes ja sotsiaalpsühholoogias. Emakeel on rootsi keel, aga räägib soravalt ka soome ja inglise keelt.
Raamat "Vildare, värre, Smilodon" (tekst Minna Lindeberg), /"Metsikum, kurjem, mõõkhambuline tiiger", 2016 on nomineeritud 2017 Põhjamaade Nõukogu laste ja noortekirjanduse auhinnale.
Soome külalisi vahendab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kultuurinõunik Eha Vain.
Olete väga oodatud! Selliseid külalisi meil iga päev ei käi :)

Kohtumiseni raamatukogus 16. mail kell 18.00!
Kohtumine on pühendatud Soome Vabariigi 100. ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.  

No comments:

Post a Comment