Thursday, May 4, 2017

Aprillikuu tegemised Toila Gümnaasiumis

  1. Aprill on küll naljakuu, kuid koolis toimus siiski tõsine töö. Oli ka rohkelt “külalisõpetajaid”, kes viisid läbi erinevaid infotunde õpilastele.

3. aprillil käisid 10. klassi õpilased inimeseõpetuse tunni raames õppekäigul Voka lasteaias.


4. aprillil käisid 8. ja 11. klassi õpilaste ees inimesed töötukassast, kes tutvustasid õpilastele tööga seonduvat Eestis ja kaugemal.

4. aprillil käis õp Maarika Raja 3.- 5. klasside sportlastega Lootuste Startidel (võistlussari teatejooksudest, korvpalliharjutustest ja pesapallist), kus meie õpilased tõid teatejooksudelt 1. koha ja pesapallis oldi 2. koha väärilised.

7. aprillil toimus meie majas vendade Liivide 29. etluskonkursi piirkondlik voor. Osalesid Jõhvi Põhikooli, Sillamäe Eesti Põhikooli, Kohtla-Nõmme Kooli ja Toila Gümnaasiumi õpilased. 
Tulemused:
I vanuseaste
I koht Sandra Soidla (Jõhvi PK, juhendaja Evelin Saatman)
II koht Jasper Jonel Enok (Jõhvi PK, juhendaja Kersti Smorodina)
III koht Hanna Gerda Piibar (Toila G, juhendaja Kaja Oja)
II vanuseaste
I koht Marleen Palts (Toila G, juhendaja K. Kivimeister)
II koht Anett Marie Astok (Toila G, juhendaja K. Kivimeister)
III koht Maria Saveljeva (Toila G, juhendaja Anneli Koppel)
III vanuseaste
I koht Kaisa Markus (Toila G, juhendaja Gerli Paumets)
II koht Dominika Trejer (Jõhvi PK, juhendaja Kadrin Sarap)
III koht Jekaterina Murašina (Jõhvi PK, juhendaja Kadrin Sarap)
IV vanuseaste
I koht Eliise Tamme (Toila G, juhendaja K. Kivimeister)

7. aprillil käisid meie 7.-8. kl õpilaste rühm koos õpetaja Marija Dragunovaga Kohtla-Järvel vene keele päeval, kus eri koolide õpilastest tehti sega-võistkonnad ja lahendati lõbusaid venekeelseid ülesandeid.

12. aprillil tutvustas Saksa Kevade üritustesarja raames Toila ja Jõhvi gümnasistidele edasiõppimisvõimalusi Saksamaa kõrgkoolides Saksa Akadeemilise Vahetusteenistuse Riia infokeskuse juhataja Dr. Heiko F. Marten. Peale sissejuhatavat viktoriini jätkus ettekanne vaheldumisi saksa ja inglise keeles, mis andis õpilastele võimaluse nii oma keeleoskust võrrelda kui kaaluda edasiõppimisvõimalusi ka neil, kes veel saksa keelt õppinud ei ole.

18.-19. aprillil tähistasime koolis rahvusvahelist tantsupäeva, kus esimesel päeval õpetas õpetaja Kaja Oja kõigile soovijatele “Ristpilkade tantsu” ja teisel päeval oli võistutantsimine. Kõige tublimad tantsijad olid Adeele Johanna Sarap, Diana Dolganova, Maria Saveljeva, Hanna Gerda Piibar, Marko Tarassov, Jegor Hobotov ja Stefan Jakubini.

20. aprillil toimus 12. kl õpilastele viimase koolikella aktus – saatsime nad eksamisessioonile.



21. aprillil toimus Toila valla laste lauluvõistlus. Parimad lauljad olid
7.-10. aastased
I koht Arina Drõndina
II koht Brigitta Neiland
III koht Maria Kremenevskaja
IV koht Anni Triin Salvan
11.-13. aastased
I koht Leenu Männi
Laulud õpetas selgeks lauluõpetaja Katrin Niine.
Publikupreemia pälvis Astrid Kohtring, teda juhendas Kersti Pärnamets.

22. aprilli hommikul olid koolis 1. septembril 2017 1. klassi astujad koos vanematega, kell 10.00 algas suures saalis SUUR KEVADKONTSERT, peale mida jäid koolilapsed kevadvaheajale. Aga ega vaheaeg ei osutugi kõigile alati puhkuseks – 12. kl õpilased kirjutasid 24. aprillil eesti keele riigieksamit, 

25. ja 26. aprillil toimus õpetajatele ühiskoolitus, 28. aprillil sõitsid õppekäikudele riigikaitsekursuslased ja päästeringi õpilased ning 29. aprillil osales õpetaja Kaja Oja tublite nuputajatega vabariiklikul NUPUTA võistlusel, mis sel aastal toimus Pärnus.

Maire Aul


No comments:

Post a Comment