Wednesday, March 15, 2017

Eesti Vabariigi 99. aastapäeva tähistamineToilaGümnaasiumis

23. veebruaril tähistas Toila Gümnaasiumi koolipere Eesti Vabariigi 99. aastapäeva piduliku aktusega. Iseseisvuse rajamise tähtpäeva puhul tervitasid õpilasi kooli direktor Signe Ilmjärv ja Toila vallavolikogu esimees Roland Peets. Peotuju täiendasid kitarristide ja käsikellade ansambli meeleolukad etteasted.
Naiskodukaitse ja kodutütarde tegemisi tutvustas lühifilm “Liiliarist”, kohal olid ka kodutütred ja naiskodukaitsjad.

Naiste võimalusest teenida kodumaad andis ülevaate külaline Viru Jalaväepataljonist, ajateenija Maria Abel. Ajateenistus neidudele on ühelt poolt võimalus panna proovile oma füüsilised võimed, aga miks ka mitte leida oma kutsumus, tulevane töö. Külaline julgustas koolinoori läbima ajateenistust, et saada iseseisvaks ja olla valmis kaitsma Eesti riiki.
Aktusel anti kätte 11. klassi õpilastele märgid riigikaitsekursuse ja välilaagri eduka läbimise kohta.
Sünnipäevakingituseks Eestimaale esitas koolipere ühiselt Ülo Vinteri laulu Põhjamaa. Kooli sööklas pakkusid kokatädid sünnipäevakooki ja teed.

Aktusega lõppes õpilastele 3. õppeperiood, aga talvevaheaeg algas piduliku lipuheiskamisega 24. veebruari varahommikul. 



Juba kümnendat korda kogunes vallarahvas Toila Gümnaasiumi hoovile, et tervitada päikesetõusul Eestimaad ja heisata riigilipp koolimaja tornis. Hommikusi pidulisi tervitasid Toila vallavolikogu juht Roland Peets, kooli direktor Signe Ilmjärv, Kirderanniku segakoor ja Kiiguri rahvatantsijad. Kodutütred jagasid külalistele Eesti lippe.
Ühises kohvilauas söödi pidukringlit ja lauldi päevakohaseid laule.
Palju õnne Sulle, Eestimaa!

Maire Aul
Toila Gümnaasiumi huvijuht
Fotod: Väino Aul

No comments:

Post a Comment