Friday, February 3, 2017

Teade Ida-Viru maakonnaplaneeringu kehtestamisest

Ida-Viru maavanema 28.12.2016 korraldusega nr 1-1/2016/278
kehtestati Ida-Viru maakonnaplaneering.

Maakonnaplaneeringu koostamise eesmärgiks on kujundada strateegiliselt läbimõeldud, maakonna ja riigi huve tasakaalustatult ja ettevaatavalt arvestavad ruumilise arengu põhisuunad ning anda suunised üldplaneeringute koostamiseks; koordineerida vastavalt valla ja linna üldplaneeringuid; anda teavet investoritele ja arendajatele maakonna soovitud arengusuundade kohta.

Maakonnaplaneering lähtub koostamise ajal kehtinud dokumentides − üleriigilises planeeringus “Eesti 2030+” ning Ida-Viru maakonna teemaplaneeringutes ja kohalike omavalitsuste üldplaneeringutes toodud eesmärkidest.

Planeeringualaks on kogu Ida-Virumaa territoorium.
Maakonnaplaneeringu koostamisel on arvesse võetud riigi ja kohaliku omavalitsuse ruumilise arengu vajadused, lähtuvalt majandusliku, sotsiaalse ja kultuurilise keskkonna ning looduskeskkonna arengu pikaajalistest suundumustest ja vajadustest.

Maakonnaplaneeringu elluviimisega kaasnevaid keskkonnamõjusid, võimalikke alternatiivseid lahendusi ning kavandatud negatiivsete mõjude leevendamise meetmed on hinnatud keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) käigus. KSH koostamisel jõudis ekspertgrupp järeldusele, et otseseid negatiivseid olulisi keskkonnamõjusid maakonnaplaneeringu elluviimisel ei kaasne.

Mõjude hindamise raames tuvastati mitmeid valdkondi, kus maakonnaplaneeringu elluviimisel esinevad pikaajalised positiivsed mõjud. KSH käigus väljatöötatud leevendavate meetmetega arvestati planeeringulahenduse koostamisel.

Planeeringu materjalidega on võimalik tutvuda Ida-Viru maavalitsuse veebilehel.


TVL

No comments:

Post a Comment