Monday, October 10, 2016

18 aasta kõige vingem suvi

Kas teie teate, kuidas mängida planetaariumi jänest või lennumasina putukat? Ei tea?! 
Mina ka ei tea. Aga Toila Gümnaasiumi abiturient Getter Marii Kalvik teab ja just sellepärast veetiski ta oma elu kõige vingema suve Lottemaal põhiliselt neid, aga vajadusel ka paljusid teisi Lottemaa tegelasi mängides.

Näitlemine on Getter Mariile juba ammu huvi pakkunud ja innustust sai ta juurde möödunud aastal Vokas Noortefoorumil Märt Avandiga kohtumisel.
Kui Voka Noortekeskuses jagati infot selle kohta, et Lottemaa otsib suveks noori näitlejaid, oli aeg proovimiseks küps.
Katsed oli väga pingelised ja kui ema poleks minusse nii palju uskunud ja mind innustanud, siis võib-olla poleks ma neid ära teinud,“ ütleb Getter Marii. „30 kohale kandideeris 80 noort. Enne katseid tuli ära vaadata kõik Lotte multifilmid ja valida sealt endale lemmikkoht. Katsetel osalejad jagati kolmeliikmelistesse rühmadesse ja need pidid oma lemmikkohtadest lavastama väikese näidendi. Lisaks sellele tuli eraldi esitada luuletus või proosapala mõne Lottemaa tegelase rollis või mõnes erilises olukorras, näiteks siis, kui Sa oled just varba ära löönud või aevastades... Seda viimast ülesannet Getter Marii õnneks täitma ei pidanud, sest esimene pool katsetest läks tal nii hästi, et pääses kohe edasi.
Pääses Lottemaa kolmeaastase ajaloo jooksul esimese näitlejana Ida-Virumaalt terveks suveks erinevaid tegelasi mängima.
Ega see tegelikult kerge ei olnud. 12-päevased vahetused tööl tähendasid teinekord seda, et päeva jooksul tuli suhelda ja mängida ~tuhande lapsega. Ja kui need lapsed juhtusid veel olema Läti lapsed, siis pidi ennast käte-jalgadega arusaadavaks tegema. Vahepealsed puhkepäevad kulusid kodus enamasti magamisele. Aga vaatamata sellele oli möödunud suvi minu elu kõige vingem suvi! Sain palju uusi oskusi, kogemusi, emotsioone; uusi sõpru, kes on nagu teine perekond ja jäävad kindlasti kogu eluks. Nüüd oskan paremini hinnata ka õpetajate tööd, saan aru, kui pingeline ja vastutusrikas on iga päev laste ja noortega tegeleda,“ hindab Getter Marii saadud kogemust.
Kas selle kogemuse võrra rikkamana on nüüd siht selge ja kevadel viid paberid „lavakasse“?
Kuna järgmisel aastal Tallinnas vastuvõttu ei ole, siis jah, kindlasti tahan proovida TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiasse näitleja erialale. Aga edaspidi.... Kui Lottemaale minnes teadsin, et tahan saada näitlejaks, siis praegu arvan, et see võiks jääda rohkem hobiks. Aga kes teab...“

Saladuskatte all võib öelda, et kui kõik hästi läheb, siis näeme Getter Mariid veel selle aasta lõpus koduse Toila seltsimaja laval. Aga siis juba mõnes teises rollis. Las jänesed ja putukad ja muud tegelased jäävad Lottemaale.

Getter Mariiga vestles
Lea Rand
Paremal Lotte ema Anna (Getter Marii) ja Lotte preili.


1 comment:

  1. TESTIMONY ON HOW I GOT MY LOAN FROM A FINANCE COMPANY LAST WEEK Email for immediate response: drbenjaminfinance@gmail.com

    {Dr.Benjamin Scarlet Owen} can also help you with a legit loan offer. He Has also helped some other colleagues of mine. If you need a genuine loan without cost/stress he his the right loan lender to wipe away your financial problems and crisis today. BENJAMIN LOAN FINANCE holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly via WhatsApp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    ReplyDelete