Wednesday, June 1, 2016

Kevadest kaasa

Sellel poolaastal Naksitrallide õuealal enam midagi suurt ja eriskummalist ei toimu – tulijatele on kõik sissepääsud avatud; juba saab mängida oma rühma juures olevas liivakastis ja kiikudagi rühma juures; terrasside lillekastidesse on istutatud sel aastal rohkem töötajate koduaiast pärit või rühmades seemnetest ettekasvatatud lilli ja taimekastides on nähtavad külvireast kerkinud tõusmed. Nii ongi Naksitrallide argipäevas sadakond pisiasja rõõmustamiseks ja kindlasti vähemalt kümmekond põhjust mitterahuloluks. Näiteks ei taha oodatud muru kuidagi kerkida ja tööl haljastusega järjepeale saamiseks ei paista otsa ega äärt.
Mis kevadest endaga kaasa võtame?
Fakti, et KIK-ile esitatatud projekti positiivse rahastuse toel saavad uuel õppeaastal kuni 3 rühma käia erinevatel väljasõitudel Saadjärveni välja ja osaleda erinevates loodusprogrammides.
Liiklusvankri“, mis välimuselt Muhvi auto sarnane ja kuhu liiklusmärke ja muid tarvikuid hea paigutada on. Osalesime Maanteeameti koostööprojektis ja tänu heale partnerile Ida-Viru Kutsehariduskeskuse õpetaja Rasmus Politajevile on meil nüüd vahendeid, mille abil on võimalik õuealale nö „liikluslinnakusse“ planeerida tegevusi laste käitumisharjumuste kujundamiseks jalakäijana või rattasõitjana.
Kollektiivi ühteliitva kogemuse, et emadepäeva liikumispeoks seatud ühiste eesmärkide heaks tehti igal tasandil palju koostööd. Pidu andis südamlikke emotsioone ja meeldivaid üllatusi korraldajatele ja rohkearvulisele pealtvaatajaskonnale. Aitäh Sigritile, Andrusele, Hellele, kes tantsud lastele ja suurtele selgeks õpetasid! Õpetajad Jaana ja Riinagi said oma tantsuloomise oskusi soojendada. Merekultuuri aastale pühendatud temaatikat aitasid toetada riietuse osas paljud lapsevanemad ja detailide õmblemisel ka majandusjuhataja Raili – aitäh! Punaste Nakside madrusemütse ja kikilipse saate näha ka 5. juunil Toila laululaval Mudilaste laulu- ja tantsupeol. Merejutte käis lastele pajatamas pootsman Ain, kikilipse laenutasid ja „Optimisti“ sõidutasid, paigaldasid Toila Jahtklubi liikmed – aitäh! Kordaminekuid teile Toila Merepäeva organiseerimiseks, läbiviimiseks! Tähelepanelik lapsevanem sai peol ülevaate väikelapse kasvamise arenguetappidest, oskuste järk-järgulisest lisandumisest. Kui sõimelaps julges suures saalis rohkete pealtvaatajate ees oma liivaämbrikesega tantsule minna kas üksi või täiskasvanuga koos, siis oli see juba tema saavutus! Või vaadates tüdrukuid, kes lahedalt pesapaigas poiste tantsule kaasa elasid ning poisse, kes kui vilenööri järgi Andrust üksisilmi jälgisid ja endast parimat üritasid anda. Kas oskate kujutleda, et peagi oskab teie põnn samuti sedamoodi tantsu nautida ning püüdlikult ja osavalt liikuda?
Siira rõõmu, et õpetajad Helle, Berit ja õpetaja abi Nelli on taaskord teinud imet. Sellist pühendumust, aktiivsust, osavõtlikkust, sütitavust, tahtmist ja oskusi olukordadele lahendusi otsida nagu neil, ei ole antud igaühele! Punaste Nakside 18-st läheb kooli 13 last. Need lapsed on saanud rohkesti südameheadust ja kannatlikkust. Seetõttu saadame teele hoolivad, terased, teadmishimulised ja hea kodu toetusega lapsed. Aitäh kõigile kolleegidele ja vanematele!
Lastekaitsepäeva hommikul tegime lasteaiaperega traditsioonilise väljasõidu Toila parki. Hiljem istusime töötajatega ühise lõunalaua taha, et kuulata kokkuvõtteid rahulolu tagasisidest, panime paika suvekuude töögraafikud ja koolitused ning kuulasime ettepanekuid uue õppeaasta teema leidmiseks.
Kaunist suvepuhkust kõigile!
Julie Laur
direktor
Fotod: Külli ja Lauri


No comments:

Post a Comment