Thursday, March 3, 2016

Voka lasteaed Naksitrallid 40. sünnipäeva lävel


Voka lasteaed Naksitrallid tähistab sünnipäeva. 
Praegune hoone avati 1. märtsil 1976. a. Viimaste aastate jooksul on hoone saanud uue katuse (2013), soojustatud ja renoveeritud fasaadi (2015) ning õu uue pinnakatte (2015). Selle üle tasub rõõmustada ja tänulik olla.
Peame lugu oma sümboolikast. Meie lasteaial on oma lipp ja rühmalipud (2009). Erinevatel aegadel on loodud 3 lasteaialaulu. Õuealal on suur puidust Muhvi auto (2013) ja tunnus-puuskulptuurid Sammalhabe, Kingpool ja Muhv (2008).
Alates 2005. aastast tegutseb lasteaias 5 rühma. Hetkel käib 75 last ning on 29 töötajat. Maja alguse aastast on siin töötanud Maret Tammiksaar, Helle Mänd ja Mai Voore. Meie maja töötajate hulgas on nii noori koolipingist tulnuid kui ka pikaajalise kogemusega töötajaid. Tänase õpetaja keskmine vanus on 46 aastat. Lisaks põhikohaga töötajatele on meil head sõbrad, kes oma professionaalsusega õppetegevust toetavad. Kahe vanema rühma laste pallimänguoskusi arendab kohalikus Spordi- ja Kultuurikeskuses Andrus Lehismets. Ujumisoskusi omandatakse Toila SPA-s Katja Loide juhendamisel ning rahvatantsusamme aitab seada tunnustatud rahvatantsuõpetaja Helle Astok.
Lasteaed on liitunud Tervist Edendavate Lasteaedade võrgustikuga (2007) ja osaleb projektis „Ettevõtlik kool/lasteaed“ (2009). Viimase puhul oleme saavutanud ettevõtliku õppe hõbetaseme. Me oleme väga tänulikud IVEK-i perele meid inspireeriva toe eest.
Aastatega on välja kujunenud lasteaia traditsioonid. Nende hulgas on ka kogukonda kaasavaid tegevusi nagu näiteks sügisene perematk, advendiaegne „Jõuluootus“ või emadepäevale pühendatud etendus/liikumispidu. Eriti uhked oleme sõbrapäeva paiku toimuva „Talendihommiku“ üle. Need hommikud on erilised tänu lapsevanematele ja erinevatele hommikujuhtidele. Noorte talentide etteasted on pakkunud elamusterohket naudingut.
Töötajaid rõõmustavad ühised kooskäimised õpetajatepäeval ja jõulude ajal. Palju elevust tekitab traditsioonilise „Mõmmi aabitsa“ teemalise etenduse kinkimine lastele õpetajatepäeva eel.
Naksitrallide kohtumispaik on teatavasti jäätisekioski juures. 1. märtsil sõi lasteaiapere koos heade endiste kolleegide ja külalistega sünnipäevajäätist.
Sünnipäeva valguses täname kõiki kohalikke asutuste/firmade juhte ja kõiki inimesi, kes on meie jaoks alati olemas.

Julie Laur, direktor
Külli Mänd, õppealajuhataja


No comments:

Post a Comment