Tuesday, December 1, 2015

Naksitrallid uues kuues


Meedia toob meieni maailmas valitseva ebastabiilsuse, poliitilised lajatamised ja lipitsemised. Õnneks valla lehest igakuiselt lasteaia- ja koolirahva kordaminekuid nähes saab lugeja rõõmu kogeda ja võib uhkustki tunda.
Aastad 2013-2015 olid Voka lasteaiale periood, mil alustati ja lõpetati (kevadel 40 aastaseks saava) hoone välised remonditööd. Lasteaiamaja igal osal on nägus punane viilkatus ja rõõmsalt kollased seinad ning armsate roheliste piiretega puidust terrassid. Õueala katab uus asfalt ja osaliselt kivikate. Aitäh otsustajatele! Aitäh tegijatele! Lõppesid lõputud vihmavee kahjustused ja tuulepidavust saab samuti küttearvete vähenemisega hindama hakata. Tehtu on oluline tähelepanuavaldus noorele perele ning tähtis lastele ja töötajatele.
20. novembril avati spordi- ja kultuurikeskuse toel pidulikult Naksitrallide palliväljak. Imeliselt vahva algatus noorte korvpallimeeskonna poolt! Märkimisväärselt lahked toetajad ja suurepärased abilised – sügav kummardus ja tänud teile kõigile!
Sügis on toonud lasteaeda külalisi nii lasteaia uut välisilmet kaema kui sisulist tööd uurima. Ja palju neid külalisi-spetsialiste, kes igaüks omal moel toob „päriselu“ meie lastele lähemale. Näiteks teadmisi, mida oskab piirivalvur ja tema koer ja kuidas käitub rännuselli koer? Üha rohkem on lastel kokkupuuteid reaalsete töökeskkondadega garaažis, metallitootmises, puidutsehhis. Lapsed on saanud ise määratleda ohtusid ja õppinud spetsialistidelt turvalist käitumist ohuolukordades. Lapsed katsetavad kätt küpstamises, proovivad ise võileiba, salatit teha. Lapsed võtavad sõna toidu hindamisel ja võrdlevad omi toidueelistusi tervisliku toitumise seisukohalt. Kui huvitavaid pärleid pudeneb nende arvamistest õppimise, isaks saamise, puhastusvahendite vajalikkuse ja muude maailma asjade kohta! Ja kõigele sellele lisaks on mõnele parajaks õppimise kohaks ilma Pampersi või lutita elamine, nina nuuskamine, asjade jagamine jne. Õnneks seda kõike tarkade ja sõbralike õpetajate juhendamisel ning muude töötajate lahkel toel.
Mõni tegemine on aga meie jaoks nii hea, et on muutunud traditsiooniks. Nõnda arvame me oma lahtiste uste kohta - lihtsalt meeldiv on üheskoos etendust nautida, meisterdada, piparkooke kaunistada! Seekord süütame II advendiküünla ja ootame teid meie VI Jõuluootusele 6. detsembril alates kella 11.00-st.
Kohtumiseni!
Julie Laur
direktor




No comments:

Post a Comment