Monday, November 2, 2015

Politsei tutvumisüritus Voka Avatud Noortekeskuses

20. oktoobril külastasid Voka Avatud Noortekeskust Jõhvi-Iisaku konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Anna Tihhomirova ja piirkonnavanem Siim Linnard koos Rakvere politseijaoskonna koerajuhtide Ahto Uue ja Tarmo Nukkaga, kellel olid kaasas tublid neljajalgsed abistajad spanjel Argus, saksa lambakoer Uru ja belgia lambakoer Nitro.
Hea meel oli tõdeda, et kui alguses ootas noortekeskuses meid 12 last, siis hiljem tuli noori aina juurde. Tahaksime kiita Voka Avatud Noortekeskuse juhatajat Sigrit Ustavit, kes tegi omalt poolt väga palju selleks, et noored tuleksid ikka politseinikke kuulama.
Voka noorteke räägiti politsei tööst, näidati politsei varustust. Üks noormees sai enda peal ka proovida politsei eriüksuse vormi. Kõige enam meeldis aga noortele neljajalgsete kolleegide etteasted, kus näidati kuulekust ja erinevaid muid oskusi.
Noortekeskuse juhataja Sigrit Ustavi sõnul olid noored talle maininud, et taolisi üritusi võiks keskuses olla rohkem. „Kohtumine politseiga oli noorte jaoks huvitav ning ühtlasi ka hariv. Eelkõige saadi teada, et politseitöö ei ole ainult kurjategijate püüdmine ja inimeste karistamine, vaid väga palju tegeldakse ka ennetus- ja teavitustööga, samuti ka igasugused päästetööd. Kõige huvitavamaks peeti teenistuskoertega seonduvat, sest igapäevaelus kokkupuude politseikoertega puudub.“
Voka Avatud Noortekeskuse juhataja Sigrit Ustavi arvates on noortekeskuse ja politsei vaheline koostöö väga oluline, sest see aitab noorel luua politseiga usaldusväärseid suhteid. „Noor peab teadma, kuhu ja kelle poole vajadusel pöörduda. On rõõm kogeda, et seoses suurenenud koostööga ja tihenenud külaskäikudega politseiametnike poolt on tunda noorte hoiakutes muutusi. Varasem ärevus ja paanika on asendunud teadmisega, et politseitöö ei ole kedagi karistada, vaid aidata tagada turvalisem elukeskkond, milles oleks meil kõigil hea elada ning milles tunneksime end kaitstuna.“
Koostöö politsei ja noortekeskuse vahel jätkub kindlasti ka tulevikus.

 Anna Tihhomirova 
piirkonnapolitseinik
Jõhvi-Iisaku konstaablijaoskond

No comments:

Post a Comment