Thursday, October 1, 2015

E- raamatukogu käis külas

16. septembril toimus Toila Gümnaasiumis koolitus “ E-raamatukogu tuleb külla”. Meid külastasid Eesti Rahvusraamatukogu töötajad: Kristina Rood (juhtivspetsialist ja koolitaja), Jane Makke (peaspetsialist) ja Külli Solo (laenuosakonna juhataja) ja Maie Ristissaar (E-teenuste peaspetsialist).

Lisaks Toila Gümnaasiumi 12. klassile olid loengut kutsutud kuulama ka maakonna raamatukogude töötajad. Abituriente informeeriti kaks koolitundi, bibliograafide jaoks kestis üritus kauem.
Meile tutvustati Rahvusraamatukogu e-võimalusi. Tänu lektoritele oskame paremini kasutada e-ressursse ESTERI ja ISE kaudu. Suudame leida kodukoha uusi ja vanu digitaalseid ajalehti, teame, kust ja kuidas leida hõlpsasti e-raamatuid, e-ajakirju, artikleid, pilte, kaarte, reklaamplakateid jms. 
On hea teada, et hätta sattudes võib alati abi küsida, võimalus on saata kiri, helistada või suhelda reaalajas. Raamatukogu professionaalsed töötajad on asutuse lahtiolekuaegadel alati abiks.

Kindlasti on saadud teadmised meile väga vajalikud ja kasulikud ning püüame nende abil oma elu reaalselt kergemaks muuta, sest raamatukogu saab külastada ka kodust lahkumata ja see hoiab päris palju aega kokku.

TG abituriendid

Foto: Lea Rand

No comments:

Post a Comment