Wednesday, September 9, 2015

Noored pildis - Alutaguse Õpilasmalev 2015


Sellel suvel toimus Alutaguse Õpilasmalev 29. juunist- 12. juulini. 15 Toila valla noorel avanes võimalus end õpilasmalevas proovile panna ning tulevikuks kogemusi ja oskusi hankida. Parandamaks noorte võimalusi tööturule sisenemisel, toimus enne malevasse kandideerimist koostöös SA Innove Ida-Virumaa Rajaleidja keskusega karjääriinfo seminar, kus õpiti kandideerimisdokumentide koostamist. Toila rühma kandideerimiseks pidid noored esitama avalduse, CV ja motivatsioonikirja. Noored, kes karjääriinfo seminarist osa ei võtnud, said võimaluse osaleda tööintervjuul. Vastu võeti malevarühma 15 hakkajat ja teotahtelist, 13-17 aastast noort.
Kümne tööpäeva jooksul said malevlased kätt harjutada erinevatel heakorratöödel Toila vallas. Korrastati Voka staadioni, värviga kaeti nii Toila Sadama aed kui ka Toila laululava pingid. Koristustöödel olid malevlased abiks ka Toila rannas ja Toila Gümnaasiumis. 
 

Kui hommikutunnid olid sisustatud tööga ning lõuna söögipausiga, siis pärastlõunane aeg oli meelelahutuslikeks tegevusteks. Veedeti ühskoos meeldivalt aega, valmistati ette mitmesuguseid etteasteid ja pandi proovile meeskonnatöö oskused. Oma osa anti ka ühisüritustel, milleks olid maleva avamine Jõhvis, rannapidu Kauksis ning maleva lõpupidu, mis toimus sel aastal Toila Gümnaasiumi ruumides.
Tagasisidena sai nii iga malevlane kui ka rühmajuht endale oma käejäljega lehe, mis oli täis malevlaste endi ja rühmajuhtide poolt kirjutatud positiivseid omadusi ja meenutusi lõppenud malevast. Noorte poolt sai kuulda vaid kiidusõnu ja loodetavasti kohtume malevas juba järgmisel aastal!
Alutaguse Õpilasmalev toimus ühismalevana koostöös Illuka, Jõhvi, Mäetaguse, Iisaku, Vaivara, Sillamäe, Sonda, Avinurme malevatega. Noorte tööandjateks olid Toila Vallavalitsus ja Toila valla Spordi-ja Kultuurikeskus.
 
Aitäh kõigile malevlastele, tublidele kasvatajatele, toetajatele ja tööandjatele!

No comments:

Post a Comment