Wednesday, April 8, 2015

Mini-konverents Toila Gümnaasiumis

3. veerandi viimasel päeval, 13. märtsil, tutvustasid 3. klasside õpilased noorematele koolikaaslastele ja õpetajatele tehtud loovtöid.
Loovtöö võis olla väike uurimistöö või praktiline töö. Loovtöö tegemise eesmärk on õpilases iseseisva töö (või ka kollektiivse) planeerimise, teostamise ja esinemisoskuse arendamine.
 
Oli väga huvitavaid mini-uurimusi. Kuulajad said teada, millised on 2. ja 3. klassi õpilaste lemmiktegevused, lemmikõppeained, millise silmavärviga õpilasi on 3. klassis kõige rohkem, kui palju aega veedavad 3. klassi õpilased nutiseadmetes, kes on algklassiõpilaste lemmiklauljad ja millised on lemmikmänguasjad.
 
Oli ka natuke referatiivsemaid töid – tutvustati Eesti rändlinde ja seeni, eestlasi jalgpallis läbi aegade, Austraalia loomi ning türannosauruste elu.
Mitmed grupid tutvustasid läbiviidud klassiõhtuid – jõulueelne klassiõhtu ja sõbrapidu. Ühel klassiõhtul aga valmistati hoopiski huvitavaid pille. Kuulajate lemmikuks osutus vihmapill.
 
Suurepärase töö ja esinemisega said hakkama Helis Juursalu, Ergo Luik, Kirke Kalda, Mariann Pärnits, Karoliina Trankmann ja Merili Kriisa.
 
3. klassides on väga tublid ja tragid lapsed. Töödele tuli kasuks kui see oli tehtud käsikirjaliselt, endajoonistatud piltidega ja polnud kasutatud arvutit (3. kl õpilane ei pea veel oskama arvutis tekstidega toimetada, fotosid paigutada, tabeleid joonestada ja internetist copy-paste materjale ümber tõsta...).
 


Suur aitäh kõigile juhendajatele – õpetajatele, lastevanematele ja gümnasist Keiule. Keiu avaldas arvamust, et tegelikult võiksidki gümnasistid 1. kooliastme töid juhendada, see on tore kogemus. Ja miks ka mitte, võtame selle sügisel gümnasistidega kindlasti kaalumisele.

Merike Lepsalu
Toila Gümnaasium

No comments:

Post a Comment