Wednesday, April 8, 2015

Me tahaksime olla kaunid printsessid, kes kuldset krooni kannavad peas

Lapsed ootavad teemanädalaid alati suure huviga. Meil on traditsiooniks saanud, et iga nädala lõpus teeme kokkuvõtteid möödunud nädalast, siis arutleme ja peame plaane ka uue nädala teema üle. Meie, õpetajad saame aga laste käest häid ideid uue nädala läbiviimise kohta.
Tüdrukute nädal algas sellega, et lapsed võtsid kodunt kaasa pildialbumi enda piltidega, mis näitas lapse kasvamise lugu. Iga laps sai rääkida loo endast, mida ema või isa oli temast jutustanud. Saime kuulda toredaid ja lõbusaid lugusid laste beebieast. Kui õpetajad enda pilte näitasid, siis tundus nii mõnelegi lapsele üsna uskumatu, et ka nemad on pisikesed olnud.

Tüdrukute nädal jätkus külalistega. Küünetehnikud Janne ja Airiin Aldemoni Ilutoast rääkisid lastele küünte hügieenist. Lastel oli kodus hulgaliselt küsimusi valmis mõeldud, mis kõik ka vastused said. Peale küünte hoolduse õppisid lapsed nii jalgade kui ka käte massaaživõtteid ja said seda ka teineteise peal harjutada. Tüdrukud olid rõõmsad emade käest saadud nõusoleku üle küüsi lakkida ja julgemad poisid said seda ilunippi ka tüdrukute kätel proovida.


Kuna tüdrukud tahavad end vahel tunda printsessidena ja poisid printsidena, siis tüdrukute nädal andis selleks suurepärase võimaluse. Rühmaruum oli juba hommikul dekoreeritud ja ootas printsesse ja printse. Päev lasteaias algas kroonide meisterdamise ja kaunistamisega. Värvide ja sädelusega juba siin tagasi ei hoitud. Hommikusöögi ajal rääkis õpetaja, millised olid lauakombed lossis. Söögiks pakutavad „võluhelbed“ maitsesid printsessidele ja printsidele imehästi, sest kõikide laste taldrikud said tühjaks.

Peale sööki oli printside ülesandeks kujundada enda väljavalitule ballikleit. Kleidid nägid välja lipsukeste ja sätendustega väga kaunid. Printsesside ülesandeks jäi printside lipsud disainida ja lossipeo tarvis lumeküpsised valmistada. Küpsiste retsepti valisid lapsed kodunt kaasa toodud raamatust.
Nagu päris lossile kohane, ei puudunud ka ball, kus tantsiti Poloneesi ja lauldi lõbusaid laule printsessi ballile minekust ja printsist valgel hobusel.


Väga suurt elevust pakkus lõbustav mäng, kus printsid said silmad kinni seotult konnale lipsu ette panna ja printsessid omakorda konna „suudelda“. Lastele tegi väga palju nalja see, kuhu kellegi lipsud ja suudlused sattusid. Tähelepanu mäng „Mis on puudu või mis on juurde lisatud?“ meeldis lastele väga, kõik ootasid põnevusega enda korda. Peale mänge sai tehtud ühispilt, kus särasid kõik printsessid ja printsid. Unejutuks kõlas „Printsess herneteral“. Sellega lõppes viimane katse, kus sai tõestust, et ka meie tüdrukud olid päris printsessid, sest enda voodist tunti enne magama jäämist hernetera lina alt ära.
Õhtu jätkus tantsimisega, printsessid said enda kleite keerutada ja printsid printsesside soove täita. Lapsed on head inspiratsiooniallikad, kuid neid tuleb osata kuulata ja õigel ajal nende ideid elluviia.


Punaste Nakside õpetajad Helle Mänd ja Berit Paun

No comments:

Post a Comment