Wednesday, April 8, 2015

AS-s Toila V.V. on töine õhkkond

Varatalvest saati on Voka aleviku pumplas käinud rekonstrueerimisetööd. Eelmisel aastal sai AS Toila V.V. toetuse Keskkonnauuringute Keskuselt (KIK) Voka aleviku joogivee kvaliteedi nõuetele vastavusse viimiseks. Eesmärgiks oli veest raua ja mangaani eraldamine, mille tulemusena vastab vesi Euroopa Liidu joogivee direktiivile. Raua ja mangaani sisalduse vähendamise tulemusena muutub nii vee maitse kui värvus, mis on tarbija seisukohalt oluline.
Tööd Voka pumplas on jõudmas lõpule. Peatselt saame toota Voka teeninduspiirkonna elanikele kvaliteetset joogivett. Samas tekitab muret Voka ühisveevarustuse veetorustik, mille kogupikkus on 4,5 km. 50% torudest on tänaseks üle 20 aasta vanad, veevõrk on ringistamata, tarbijani kulgevad pikad tupikliinid. Olukorra leevendamiseks teeme torustiku regulaarset läbipesu, aga perspektiivis tuleb sellele probleemile lahendusi otsida. Veetaristu vajab pidevat oskuslikku käitamist ja hooldust ning investeeringuid.
Juba on ootel uus projekt Toila Gümnaasiumi ühendamiseks Toila aleviku ühisveevärgiga. Nimetatud projekti eelarve on kokku 93 687,00 eurot, millest 85% rahastab KIK. Ehitusehanke planeerime välja kuulutada juba aprillikuus.
Hetkel inventeerime kliendibaasi ja korrastame lepinguid, töö on aeganõudev, aga väga vajalik. Meie hea kolleeg Aadu Pekk on selle keerulise ülesande enda kanda võtnud. On ilmnenud mitmeid puudusi. Meil on kliendid, kellega leping ei ole kirjalikult vormistatud, aga klient maksab igakuiselt tarbitud teenuse eest, on kliente, kes maksavad endale sobival ajal ja on neid, kes ei maksa osutatud teenuse eest. Lepinguliste suhete korrastamisel teeme vajadusel koostööd Toila Sanatooriumiga, vahetame teavet ja otsime lahendusi kitsaskohtadele. Töö klientidega vajab järjepidevat tegemist ka lepinguliste suhete korrastamisel, sest vee- ja kanalisatsiooniteenuse pakkumisega seotud kulud peavad kandma tarbijad. Tahame kohelda teeninduspiirkonna kliente ühetaoliselt, pakkudes teile omalt poolt heatasemelist teenust.
1. aprillist 2015 tõuseb soojusenergia müügihind. See on vältimatu aktsiaseltsi jätkusuutlikuks majandustegevuseks. Sellekohased teated on tarbijatele tähtaegselt saadetud. Hinnatõus on eelkõige seotud maagaasi, elektrienergia- ja materjalide ning teenuste hinnatõusuga. Soojusenergia müügihinna kehtestamise aluseks võtsime 2013.-2014. aasta tegelikud kulud. Uus tariif on teiste regioonidega võrreldes keskmisel tasemel. 1 MWh soojusenergia hinnaks kujunes 77,00 eurot, millele lisandub käibemaks. Kui soojusenergia on toodetud tarbijale kuuluvate ja maagaasil töötavate soojatootmisseadmetega vahetult tarbija objektil ja kasutades tarbija elektrienergiat on tarbijale 1 MWh soojusenergia hinnaks 59,30 eurot, millele lisandub käibemaks. Soojamajanduse valdkonnas tuleb teha gaasitrassi märgistus, nimetatud tööga alustame juba aprillikuus ja tööde teostamise eest vastutab Ants Ots. 
 
Teile kõigile kena kevadet soovides,
Ülle Politajev, AS Toila V.V. juhatuse liige

No comments:

Post a Comment