Thursday, March 12, 2015

Toila Gümnaasiumi külastas USA suursaadik Eestis Jeffery D. Levine

Kui kuulsin, et meie rutiinset koolipäeva tuleb ühel päeval kirgastama USA suursaadik, olin mina küll väga üllatunud.
Hiljem selgus, et sama moodi tundsid ka teised õpilased, kuna me ei osanud sellelt kohtumiselt väga midagi oodata. Mida ta meile küll rääkima võiks tulla? Huviga ootasime seda kohtumist eeskätt seepärast, et teada saada miks selline tähtis isik just nimelt meile siia Toilasse tuleb ja mida tal meile öelda on...



Nüüd, kus kohtumine on möödas, saime me aru, et ta tuli meile, Eesti gümnaasiuminoortele (kohtumisest võtsid osa vaid 10.-12.kl õpilased) lihtsalt oma igapäeva tööd tutvustama. Ta rääkis meile oma töö ülesannetest, milleks on muidugi eelkõige Eesti ja Ameerika vaheliste heade suhete hoidmine. Härra Levine ütles, et tema arvates on Eestil ja Ameerikal pigem palju rohkem ühiseid jooni kui erinevusi. Talle meeldib, et eestlased on otsekohesed ning teevad seda, mida nad on lubanud ning see on tööturul väga oluline, ehk siis Eestit hinnatakse maailmas kui usaldusväärset partnerit. Samuti rääkisime veidi hetkelisest sõjalisest olukorrast ning ta toonitas, et Eestil on hea sõjavägi ja koguaeg käib pidev ettevalmistus kõige hullemaks, kuid sellegipoolest kõik loodavad, et vägesid pole vaja kodumaa kaitseks mitte kunagi päriselt käiku lasta.
Õpilastel oli võimalus erinevaid küsimusi esitada ning peale kohtumist sai suursaadikuga pilti teha. Igal juhul leidsime, et on väga tore, kui mõnikord peame ohverdama mõne koolitunni huvitava kogemuse või kohtumise vastu.
(USA suursaadik külastas Toila Gümnaasiumi 26. veebruaril)
Elisabeth Purga
10. kl õpilane


No comments:

Post a Comment