Thursday, March 12, 2015

Lubage päästjad oma koju!

Päästjad külastavad sel aastal Ida-Virumaal ligi poolteist tuhat kodu eesmärgiga nõustada inimesi, kuidas oma kodu muuta tuleohutumaks.
Tänavu on Ida-Virumaal plaanis külastada 1460 kodu, mille käigus päästjad vaatavad  koos korteri- või majaomanikuga üle tuleohutuse nende kodus ning selgitavad välja tuleohuga seotud riskid. Peale selle vesteldakse teemal, kuidas kaitsta majapidamist võimaliku tulekahju korral. Vajadusel paigaldatakse suitsuandur või vahetatakse selle patarei. Kodukülastusi „Kodu tuleohutuks!“ teevad päästjad tasuta.

„Suitsuanduri puudumisel kedagi kodukülastustel ei trahvita, vaatamata sellele, et alates 2009.aastast on kõigis kodudes töökorras suitsuanduri olemasolu kohustuslik, “ ütles Päästeameti Ida päästekeskuse ennetustöö büroo peaspetsialist Liina Järvi.

Kindlasti peavad inimesed ka ise muret tundma, et suitsuandur nende kodus oleks õigesti paigaldatud ja töökorras ning elektrisüsteemi ja küttekoldega ei oleks probleeme. Kui peres on väikeseid lapsi, siis on mõistlik üle vaadata ohutuse vaatenurgast ka oma kodu ümbrus. Näiteks, kas lähedal olev tiik on piiratud või kas väikesed lapsed ei pääse õuealalt tihedasse liiklusesse.

„Kutsuge päästjad nõustama ka oma vanaemadele ja -isadele ning eakatele naabritele, sest ka nemad peavad olema ohuteadlikumad ning oskama ära tunda ohu märke,“ lisas Liina Järvi.

Päästjad kustuvad üles ka korteriühistute esimehi selgitama oma maja elanikele, miks on oluline, et korterid majades oleksid tuleohutud ning päästjate nõuanded tuleohutuse tagamiseks on igal juhul kasulikud.
Kodukülastusi viivad läbi inimese elupaigale lähimad vabatahtlikud või kutselised päästjad. 

Kodukülastuse läbiviijad kannavad Päästeameti eraldusmärkidega riietust ning esitavad oma töötõendi, millel on kirjas kodukülastaja nimi ja perekonnanimi.
Kui tunnete, et ei ole väga kindel oma kodu tuleohutuses, siis on teil võimalus helistada päästeala infotelefonil 1524, kus teie soov kodukülastuseks registreeritakse ning teile saadetakse külla päästetöötaja teile sobival ajal. Oma kodu tuleohutust saab ka igaüks ise testida veebilehel www.kodutuleohutuks.ee

Helen Tammets
Ida päästekeskuse pressiesindaja



No comments:

Post a Comment