Thursday, November 6, 2014

Haridusfestival 2014

16. oktoobril käisid 9. ja 11. klassi õpilased Kohtla–Järvel, kus toimus Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži poolt korraldatud Haridusfestival. Tänu õpetaja Aia kiirele reageerimisele saime kasutada Haridusfestivalile sõiduks Virumaa Kolledži poolt tellitud bussi, meile oli abiks festivali üks korraldajaist Küllike Kullerkupp.
Juba kolledžisse sisse astudes oli näha palju külastajaid. Ettevõtete ja haridusasutuste boksid olid mitme korruse ja hoone peale ära jaotatud. Meie kooli õpilased hakkasid kiirelt ajakava vaatama, et jõuaks eelregistreeritud töötubadesse. Kui töötubade vahele tekkis väike ajapaus, sai korruselt korrusele käia, erinevate inimestega kohtuda ja nende ettevõtetest ning asutustest lähemalt kuulda.
Tegevusi oli rohkesti: sai ennast testida erinevatel aladel – karjäär, tervis, oli ka haistmistest, keemiakatsed, sai proovida värvimistehnikaid, arvutitega möllata, ise paar võileivakest hamba alla teha jpm. Algul tekkis hirm, et ei jõuagi kõike näha ja uurida, aga õnneks töötubade vaheline aeg võimaldas seda.
Töötoad olid väga inspireerivad ja loomingulised. Suured lemmikud meie noorte seas olid "Kuidas saada õnnelikuks?" ja "Kuidas teha elus paremaid otsuseid?" Meiega kaasas olev karjääri- ja muusikaõpetaja Stella Müsleri lemmikuks oli Tiina Saar-Veelmaa töötuba, kus räägiti teemal "Y põlvkond hariduses ja tööl – võlud ja valud". Seal selgitati praeguse noore põlvkonna soove, vajadusi ning ootusi tuleviku suhtes. Kõik, kes töötubadesse registreerisid, igavust ei tundnud.
Pärast üritust olime kõik rõõmsad ja väga rahul. Oskame nüüd paremini oma tulevikku planeerida, langetada otsuseid, teha valikuid – nende teadmistega oleme targemad ja mõtleme rohkem ning sügavamalt oma tulevikule.

9. klassi mõtted pani kirja Lilian Männi



Foto: Karis Karindi
Rohkem fotosid vaata TG kodulehelt

No comments:

Post a Comment