Wednesday, October 8, 2014

Toila vallal on täna tipptasemel meeskond, kes kultuuri- ja spordiüritusi korraldavad

Kuna paljud lehelugejad on avaldanud soovi lugeda rohkem vallavolikogu komisjonide töödest-tegemistest, siis palusin alustuseks Mehis Astokil rääkida sellest, mis kultuurikomisjonis arutusel on olnud ja mida komisjon kultuuri- ja spordielu arendamisel oluliseks peab.

Mitu korda on komisjon sel aastal koos käinud?
 
Sellel aastal on komisjoni koosolekud olnud kolmel korral, lisaks sellele on osad teemad olnud arutlusel e-posti vahendusel. Samuti osalevad osad komisjoni liikmed erinevates töörühmades valmistades komisjonile teemasid ja materjale ette.

Millised on tähtsamad teemad, mida komisjon on arutanud?

Kõik teemad on tähtsad, on ta siis seotud eelarvega, kultuuri- ja spordirajatiste olukorraga või Tegijate valimisega. Võib-olla võiks siis esile tõsta arengukavaga seotud valla kultuuripoliitika aastani 2020 väljatöötamise alustamise.

Mida positiivset võiks Toila valla 2014. aasta kultuuri- ja spordielust välja tuua? Kui on, siis millised kitsaskohad, valupunktid tahaksid välja tuua?

Tegelikult on sellel aastal olnud palju igati mõnusaid ning emotsioone pakkuvaid üritusi, on need siis Sadamajazz, erinevad lastekaitsepäeva üritused või Promenaad. Toila vallal on täna tipptasemel meeskond, kes kultuuri- ja spordiüritusi korraldavad. Meie võib-olla ei saa sellest kahjuks ise aru, aga näiteks mu sõbrad naabervaldadest või mujalt Eestis on suisa kadedad, et meil kogu aeg midagi toimub. Ja muidugi teeb see tunne iga eestlase rõõmsaks. Samuti on meil panustatud tingimustesse – vast renoveeritud Toila seltsimaja, jätkuvad renoveerimistööd Voka rahvamajas. Kitsaskohad? Valupunktid? Ei ütleks, et meil nii erilisi valupunkte oleks, et nüüd neid siin ritta peaksime seadma. Peaksime lihtsalt ise rohkem kodudest välja tulema ja kasutama võimalusi, mida meile pakutakse. (Selle arvamusega jääb tõesti ainult 100% nõus olla. - Toimetaja.)

Mis on need olulised sündmused, mida peaks valla kultuuri- ja spordielus jätkuvalt toetama?

Minu arvates tuleks jätkata seniste traditsiooniliste üritustega. Aga kindlasti peaks rohkem toetama noortega seotud ettevõtmisi (kohalike bändide esinemised sadamaalal vms) või spordiürituseid. Näiteks viimastel aastatel on tahtmatult vähest tähelepanu saanud kohalike noorte sooritused valla rahvajooksul. Muidugi on vajalik anda piirkonna spordiklubidele võimalus, aga see on siiski valla üritus ning peaksime rohkem ka oma koolinoori motiveerima. See on kindlasti mõtlemise koht nii gümnaasiumile kui korraldajatele.

Kuidas Sulle tundub, kas seltsitegevus on Toila vallas piisavalt toetatud (mitte ainult rahaliselt)?
Toetuseid pole ju kunagi piisavalt ja kindel on kahjuks ka see, et rahalised võimalused aasta aastalt vähenevad. Eelmise aasta säästueelarve aitas kindlasti kaasa omaosaluste suurendamiste leidmisel. Suur asi on ju ka juba mainitud kogukonnale tagasi antud Toila seltsimaja ja Voka rahvamaja kasutamise võimalus.
Küsis
Lea Rand

No comments:

Post a Comment