Wednesday, October 8, 2014

„Kõik-kõik on uus septembrikuus…“ ehk muutustest alanud õppeaastal koolimajas

Jah, on selline luuletus. Tegelikult ongi igal algaval kooliaastal midagi uut.

Selleaastane „pommuudis“ pole enam muidugi mingi uudis, et alustasime ilma direktorita ning hetkel tegeleb kohalik omavalitsus parima võimaliku direktori otsinguga. Loodetavasti leiavad nad Toila gümnaasiumile sama pühendunud direktori kui 8 aastat tagasi.
Vähemtähtis pole seegi, et õpetaja Ib Lamp otsustas minna peale pikki tööaastaid väljateenitud puhkusele. Õnneks töötab ta korvpallitreenerina edasi, me näeme teda iga päev koolimajas ja nagu polekski midagi muutunud. See on mõnes mõttes isegi rahustav – me ei kaotanud mitut inimest korraga.
Innove kevadel loodud õpilaste nõustamiskeskus Rajaleidja meelitas meilt ära õpetaja Stella Müsleri. Stella jäi meile ainul üheks päevaks nädalas, aga seda on liiga vähe. Väga loodan, et selle ühe päeva sisse mahub peale muusikatundide jätkuvalt ka poistekoori ja käsikellade ansambli elushoidmine.
Samas on tore, et on noori kolleege, kes suurima heameelega võtavad üle eelkäijate tööd ja tegemised – sellest õppeaastast töötavad meie koolis kehalise kasvatuse õpetajana Andrus Lehismets (meie vilistlane) ja muusikaõpetajana Katrin Niine.
Maja teises tiivas asuvas muusika- ja kunstikoolis alustas taas kitarritundidega lapsepuhkuselt naasnud Diana Veisner.
Toila gümnaasiumis õpib hetkel 229 õpilast, Toila muusika- ja kunstikoolis 64 õpilast (ehk siis peaaegu iga neljas üldhariduskoolis õppija omandab ka muusika- või kunstiharidust; vaevalt see osa nii suur oleks kui tuleks sõita huviharidust omandama Jõhvi linna).
Teistest omavalitsustest õpib meil hetkel 18 õpilast. Miks tullakse Toila gümnaasiumisse? Põhjusi on kindlasti erinevaid, kuid kui noorte või nende vanematega rääkida, siis tuuakse enamasti välja seda, et siin pööratakse suurt rõhku õpilase individuaalsusele ning kõigile antakse võimalus. Kas õpilane seda ka ära kasutab, see on juba tema enda teha.
Koostöist õppeaastat kogukonnale!

Merike Lepsalu
õppelajuhataja


No comments:

Post a Comment