Thursday, May 29, 2014

Volikogu andis rohelise tule laenu võtmisele

Toila Vallavolikogu maikuu istungil otsustati anda roheline tuli laenu võtmisele.
Otsust kommenteerib vallavanem Tiit Kuusmik:

Toila vallavalitsus on analüüsinud viimaste aastate ettevõtmisi, valla laenukoormust, mida vallal ei ole ja jõudis järeldusele, et teeb vallavolikogule taotluse ja ettepaneku võtta pangalaenu. Seda selleks, et jätkata alustatud ehitiste ja spordirajatiste renoveerimistöid, samuti valla teede ja tänavate arendamist vastavalt kinnitatud kavale aastateks 2013-2016.
Vallavalitsus esitas vastava taotluse esmalt volikogu eelarve- ja majanduskomisjonile, kes viis antud küsimuse läbivaatamiseks ja arutamiseks vallavolikogu istungile 21. mail käesoleval aastal.
Esialgne taotlus volikogule oli 400 tuhat eurot kümne aastase tagasimaksega, üheaastase laenupuhkusega.

Volikogu eelarve- ja majanduskomisjon leidis, et vallal oleks tööde teostamiseks otstarbekas laenuportfelli suurendada 450 tuhande euroni samadel tingimustel.
Kuna vald on seadnud endale eesmärgiks 2014. aastal ümber vaadata oma tegevuse lähteülesanded ja mõningad põhimõtted, siis on soov antud aasta suvel võimalikult palju jõuda ära teha.

Ehitistest on soov lõpetada Toila seltsimaja sisemised renoveerimistööd ja teha korda fassaad.
Kui möödunud aastal sai Voka lasteaed uue katuse, siis käesoleval aastal soojustatakse ja remonditakse lasteaia fassad ja tellitakse sisekommunikatsioonide projekt, et 2015. aastal saaks välja vahetada kõik lasteaia sisemised kommunikatsioonid – elekter, vesi, küte, kanalisatsioon.
Jätkuvad renoveerimistööd Voka Rahvamaja esimesel ja teisel korrusel.
Spordirajatistest on sel suvel plaan korrastada Färenhofi väljal scatepark ja tenniseväljaku aed.

Teede osas on soov teha korda Mere puiestee lõpus parkla ja bussipeatus, Toila Gümnaasiumi parkla tee, Lõokese tänav, Nõlva tänava haljastus.
Vastavalt eelpool mainitud teede kavale oli käesolevaks aastaks planeeritud Lepa tänava renoveerimine. Kuna see on aga seotud ka kommunikatsioonide väljaehitamisega, siis lükkub antud töö eeldatavalt järgmisesse aastasse.
Põhjuseks on valla esitatud rahastustaotluste tagasilükkamine Keskkonna investeeringute keskuse poolt. Järgmine voor taotluse esitamiseks on 15. august, mida vald ka teeb. Küll aga liigub antud tööde teostus 2015. aastasse.
See annab võimaluse vastavalt teede kavale tõsta Lõuna-Konju tee renoveerimine, mis oli planeeritud 2015. aastale, käesolevasse aastasse.
Soov on töödega nendel objektidel sel aastal ühele poole saada. Loodame väga, et kõik sujub tõrgeteta ja eeleovatel aastatel saab võtta käsile ka Voka staadioni.

Volikogu esimees Roland Peets lisas, et juba tehtud ja ka planeeritud tööd Toila seltsimajas ning Voka Rahvamajas on ennast õigustanud. Viimasel ajal elavnenud kultuurielu ja see, et kohalikud sündmused lähevad täissaalidele, näitavad, et inimesed tarbivad kultuuri meelsasti oma kodukohas.

TVL

No comments:

Post a Comment