Thursday, March 6, 2014

Veebruarikuu volikogus

1.Toila valla 2014. aasta eelarve projekti II lugemine ja vastuvõtmine
2014. aasta eelarvest tegi ülevaate Toila valla arendusnõunik Mehis Luus. Volikogu kinnitas Toila valla 2014. aasta eelarve. Ülevaadet vastuvõetud eelarvest saab lugeda järgmisest Toila valla lehest.
 
2. Toila valla arengukava 2014-2020 II lugemine ja kinnitamine
Arengukava koostamise käigus tehti parandus- ja täiendusettepanekuid volikogu komisjonide, Toila Gümnaasiumi, lasteaia Naksitrallid ja raamatukogude poolt. Menetluse käigus tehtud muudatused ja parandused on arengukavasse sisse viidud. Arengukavaga on võimalik tutvuda Toila valla kodulehel www.toila.ee.
 
3. Ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arendamise kava muutmine
Kehtiva kava muutmine on tingitud sellest, et Voka aleviku joogivee kvaliteedi parandamiseks on vajalik ühe puurkaevu rekonstrueerimine.
 
4. Revisjonikomisjoni tegevuskava kinnitamine
Revisjonikomisjoni esimees Ursi Joost tutvustas komisjoni tegevusplaani käesolevaks aastaks. Komisjonil on kavas anda hinnangud 2013. aasta hangetele, koduhooldusteenusele, 2013. aasta majandusaruandele, Toila valla ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arendamise kavale ning tutvuda vallavara kasutamisega.
 
5. Konju külas Liivaroosi kinnistu detailplaneeringu algatamine/mittealagatamine
Kinnistu omanikul on plaanis rajada vastavale kinnistule kauplus, kalasuitsutustsehh ja abihoone. Kuna plaanid ei vasta üldplaneeringule ega haaku olemasoleva olukorraga, siis hääletas volikogu detailplaneeringu algatamise vastu.
 
6. Toila alevikus Jõe tn 12 kinnistu detailplaneeringu kehtetuks tunnistamine
Volikogu istungil osales ka „Põhjaranniku“ ajakirjanik Sirle Sommer-Kalda, kelle selleteemalist artiklit on võimalik lugeda ajalest „Põhjarannik“ 1. märts 2014. Sealset pealkirja selle kohta, et Viru Rand ehitab spaa asemel kalatsehhid, ei saa küll veel päris tõena võtta, sest enne, kui Viru Rand tahab sellel kinnistul hakata tootmist arendama, tuleb teha uus detailplaneering. Sellega seoses saab kohalik rahvas arutelul öelda, kas ta on sellega nõus või mitte. Nii et tegelikult pole kindlat veel midagi.

No comments:

Post a Comment