Thursday, March 6, 2014

Milline on kogukonna ootustele vastav kool?

Toila Gümnaasiumi Õpilasomavalitsus pöördub teie poole oma veidi kurbade ja segaste emotsioonidega.
29. jaanuaril saime meie – noored ja otsustajad – kokku Voka Avatud Noortekeskuses „ümara laua“ taga. Selline kokkusaamine toimus juba teist korda ning seekord arutasime teemal „Milline on kogukonna ootustele vastav kool?“. Koosoleku alguses ütlesid kõik julgelt välja oma ootused. Mitmeid kordi käis läbi lause, et tahetakse üksteise mõtteid kuulda. Kuid kui meie, noored, pärast omavahelisi emotsioone jagasime, siis tundsid pea kõik, et me ei saanud südamelt ära öelda kõike, mis tahtsime, kuna lihtsalt ei olnud selleks võimalust. Samuti tundsime, et me ei püsinud piisavalt teema juures ning jutt valgus laiali. Jutuvada on küll alati huvitav, kuid kahjuks ei juhtu seda väga tihti, et nii palju toredaid ja olulisi inimesi kokku satub ning ootasime konkreetsemaid mõtteid ja vastuseid.
Meie õpilasomavalitsusega oleme oma kooli täielikud fännid. Me teame, et kooli juhtkond võtab meid alati kuulda. Meie oleme üks ainukesi koole Ida-Virumaal, mis osaleb nii paljudes eri asjades. Seda isegi oma väikese õpilaste arvu juures. Me ei saa aru sellest, miks surutakse meile tasapisi peale suurt ja uhket riigigümnaasiumit, kui oleme oma kallis Toila Gümnaasiumis õppimisega täiesti rahul? Igas koolis on võimalik enda jaoks sobiv haridus kätte saada, kui sa ise vaid pingutad. Pealegi leiame, et kõrgtaseme tehnoloogiast ning superõpetajatest on palju olulisem sõbralik õhkkond ja ilus kooliümbrus.
29. jaanuari kokkusaamisel kaldusime palju rääkima sellest, mis on meie kooli juures halvasti ning miks teised koolid on paremad. Meie ootustele vastavad arutelud oleksid olnud aga sellised, mis aitaksid meie kooli häid külgi paremaks arendada. Miks pöörame rohkem tähelepanu negatiivsele? Samuti, miks keskendutakse rohkem sellele, et mõned õpilased soovivad meie koolist lahkuda, kui on seal juures nii palju õpilasi ja ka õpetajaid, kes meie kooli armastavad just sellisena, nagu see on?
Uurides eelmise õppeaasta kooli rahuloluküsitluse tulemusi (5.-12. klass), selgub, et 80% meie kooli õpilastest on meie kooliga rahul või isegi väga rahul. 68% soovitaksid oma sõpradele Toila Gümnaasiumit. 85% õpilastest arvavad, et meie koolis on sõbralik või väga sõbralik õhkkond. 75% õpilastest arvavad, et õpetajad on üldiselt head ning meie koolis hinnatakse õpilaste saavutusi. Need tulemused näitavad selget positiivset arvamust meie koolist.
Selleks, et tõeliselt läbimõeldult ja üheskoos arendada meie kooli häid külgi ja lihvida maha teravad nurgad, kutsume kokku erilise koosoleku märtsi alguses. Palume kõigil Toila kooli uutel ja vanadel, suurtel ja väiksematel sõpradel tulla 12. märtsil kell 17.00 Voka Avatud Noortekeskusesse. 
Saame kokku ümara laua taga ning arutame seekord tõsiselt teemal „Milline on kogukonna ootustele vastav kool?“. Palun anda teada oma tulekust meiliaadressile elisabethpurga@gmail.com 10. märtsiks 2014.
Lugupidamisega,
Toila Gümnaasiumi õpilasomavalitsus

No comments:

Post a Comment