Thursday, March 6, 2014

„Jätkuks vaid aega, et kõigest sellest osa saada!“

Aasta esimesed kuud on kultuuri- ja spordisündmustest nii tulvil olnud, et... lausa lust kohe!

Nagu ütles üks proua järjekordsele sündmusele pileteid ostes: „See kultuurielu on meil siin nii kirjuks läinud, et varsti ei ole enam üldse aega õhtuti raamatuid lugeda!“

9. jaanuaril olid Pühajõe koguduse pastoraadi majja tänupäevale oodatud kultuuritegelased ja MTÜ-de esindajad, kes on andnud oma panuse meie valla kultuuri- ja seltsielu edendamisele.

16. jaanuaril oli Voka raamatukogus võimalus vaadata dokfilm „Okupeeri oma müür“. Kohal oli ka üks filmi autoritest, 2013.a. kultuuripärandi saadik, Artur Talvik.
Peale filmi vaatamist toimus vestlusring kogukondade osast kohalikus elus ja kuulsime, kuidas elatakse Juminda poolsaarel.

25. jaanuaril sai samas teha matka Uus-Guinea saare hõimurahvaste juurde.
Reisimuljeid vahendas alpinist ja matkasportlane Helme Suuk.

26. jaanuaril tõi meie valla rahvale muusikalise tervituse Toomas Anni. Ühispildile on jäänud ka meie Kaisa, tänu kellele ongi kultuurielu sellise hoo ja uue hingamise saanud.

8. veebruaril toimus "VOKA KALA 2014". Võistlusel osales 103 võistlejat . Suurima kala püüdis
Kaido Puutamm.
Kohalikest kalameestest olid edukamad Marek Milk 680, Kalle Lehismets 550, Heinar Müür 420. (Arv nime taga näitab püütud kalade kogust).
16. veebruaril olid reisihuvilised oodatud Toila raamatukogus, kus oma Lõuna-Ameerika reisimuljeid rääkis õhtujuht, pulmaisa, jõuluvana, rännumees, lendur ja muidu muhe mees
Aare Rebban.

19. veebruaril oli Vana Baskini teater etendusega "Ootamatu ettepanek" Toila seltsimajas. Nõnda palju publikut, kui sel õhtul värskelt renoveeritud vanas saalis kokku oli tulnud, ei ole need seinad juba ammu näinud!


Vabariigi 96. aastapäeva eel, 23. veebruaril, tõid muusikalise tervituse Nele-Liis Vaiksoo ja Olav Ehala. Oli armas ja soe kontsert, kus kõlasid isamaalised ja koduteemalised laulud.

Et Eestimaa päike tõuseb ikka idast, sellele said kinnitust need, kes 24. veebruari varahommikul olid kogunenud Toila Gümnaasiumi juurde, et koos lipp heisata. Tõusvat päikest ja kodumaad tervitas lauluga „Siuru“.

Nagu juba aastaid traditsiooniks saanud, käivad lasteaia „Naerumeri“ mudilased koos õpetajatega vabariigi aastapäeva puhul ka vallamaja rahvast tervitamas. Seekord ei piirdunud asi ainult lauluga, vaid tantsuringi kaasati ka vallamaja töötajad.

Märtsikuu esimesel päeval helises Oru pargis taas JääHääl. Tänavu siis juba kolmandat korda ja sedapuhku koos ansambliga Apelsin.

Fotod: Väino Aul, Kaisa Pukk, Reet Laane ja Lea Rand
Pildigalerii pani kokku Lea Rand

Rohkem fotosid toimunud sündmustest Toila valla kodulehel


No comments:

Post a Comment