Thursday, October 31, 2013

Raamatukogupäevad on selleks aastaks läbi – kohtume raamatukogus!

Nagu juba traditsiooniks saanud – tähistavad raamatukogud üle Eestimaa oktoobri viimastel päevadel raamatukogupäevi. Seda ikka selleks, et endast rohkem teada anda ja (uusi) lugejaid enda juurde meelitada. Võib-olla küsib nii mõnigi lugeja siinkohal, kas neid siis peab meelitama, kas nad ise ei tulegi. Kes on raamatu-usku, see ikka tuleb, aga nooremat rahvast ja lapsi peab ikka natuke meelitama ka.

Toila Raamatukogus on oktoobrikuu jooksul toimunud päris mitu toredat kohtumist, millest tahaks teada anda.
Enne raamatukogupäevade algust käisid meil külas TG 5. klassi õpilased koos õpetaja Gerliga. Nemad olid innustust saanud raamatukogu poolt väljahõigatud enda valmistatud luulekogude meisterdamisest „Luule, see ei tule tuulest...“. Kuni isadepäevani on raamatukogus vaatamiseks ja sirvimiseks 13 5. ja 6. klassi õpilaste kokkupandud luulekogu. On nii omaloomingut kui ka „päris“ luuletajate loomingust kokkupandud kogusid.



Kuna ettelugemise päev 20. oktoober sattus seekord pühapäevale ja valimistepäevale, siis tegime raamatukogus ettelugemist järgmisel päeval. Külla olid tulnud Rõõmukillukesed koos õpetaja Siljaga Naerumere lasteaiast. 

 


Ettelugejaks oli seekord vallavanem Tiit Kuusmik, kelle kohta võib ainult kiidusõnu jagada – nõnda ilmekas oli tema lugemine. Loo valik lähtus sellest, et tänavuse ettelugemise teemaks olid (looma)muinasjutud. Niisiis kuulasid lapsed huviga lugu "Loomade talvekorter" raamatust "Üle õue õunapuune". Rääkisime ka valimistest ja sõprusest, lapsed vaatasid raamatuid ja rääkisid oma lemmikraamatutest.


 
 

Eesti raamatu päeva õhtul saime raamatukogus kokku Anneli Lambiga, kes on oma lapsepõlvemälestused pannud raamatusse "Minu lapsepõlve Kotikuna". Oli armas ja soe kohtumine. Anneli rääkis oma raamatust ja selle sünniloost ning vaatasime filmi raamatu esitlusest Anneli kodus Kotinukal. Jutuks oli ka üsna pea ilmuv järgmine, seekord luuleraamat, ja nautida saime ka luuletusi autori enda esituses. Aitäh ANNELILE ja neile, kes kohtumisest osa olid tulnud saama!



29. oktoobriks oli raamatukogus kokku lepitud kohtumine TG 1. klassi õpilastega.
Olgugi et väljas tormas esimene sügismaru veel päris korralikult, jõudsid 17 mudilast koos õpetajate Anneli ja Sirjega ning oma kaisukarudega kenasti kohale. Tee koolimajast raamatukogusse on ju päris pikk (eriti veel sellise koerailmaga).


Rääkisime kaisukaru sünnipäevast ja lugesime karujutte. Seekord oli lugemiseks valitud kaks lugu: "Naljakas karu-sõit" raamatust "Loomad, linnud, putukad" ning "Vanasarvik ja karu" raamatust "Emand kaseladvas".
Lisaks rääkisime ka raamatutest ja raamatukogust ning leppisime kokku, et talvel kohtume uuesti ja siis räägime nendel teemadel juba pikemalt ja tõsisemalt.
Kokku sai lepitud ka see, et kodus joonistab iga laps külaskäigust ühe pildi, millest korraldame raamatukogus ühise näituse.

Kohtumiseni raamatukogus!

Lea Rand



No comments:

Post a Comment