Wednesday, September 18, 2013

Muudatused korraldatud jäätmeveos

Alates 15. oktoobrist 2013.a. alustab Toila vallas segaolmejäätmete vedu omavalitsusega sõlmitud hankelepingu alusel Ekovir OÜ. Lepingu kohaselt omab ettevõte ainuõigust segaolmejäätmete veoks Toila vallas kuni 15. oktoober 2017.a.

Seoses jäätmevedaja vahetusega on aga üles kerkinud probleemiks AS Ragn Sells´ile kuuluvad rendikonteinerid. Teadaolevalt pakub AS Ragn Sells välja kahte varianti:
  1. kasutatud konteineri väljaostmine.
  2. konteinerist loobumine – sellisel juhul lisandub konteineri transpordi ja pesemise tasu.

Kolmanda variandina pakuvad RagnSells AS klienditeenindajad võimalust kliendil ise viia oma puhas ja tühi konteiner Ragn Sells´i Jõhvi Jäätmejaama (asukoht Kaasiku 34, Jõhvi küla, avatud E- R: 9.00- 16.00) - sellisel juhul ei tule tasuda konteineri transpordi ja pesemise tasu.

Eramajade omanikel, kes ei soovi konteinerit välja osta ning kel puuduvad võimalused konteineri äraviimiseks, palun ühendust võtta heakorraspetsialistiga tel 518 2845 või 3 369 620 või e-post: piret.aller@toila.ee.


Lepingute sõlmimine uue vedajaga

Lepingu sõlmimiseks on mitu varianti:
  1. täita ankeet elektrooniliselt: http://ekovir.ee/et/leping;
  2. täita ankeet paberkandjal Toila Vallavalitsuses;
  3. täita ankeet Ekovir OÜ kontoris asukohaga Kaasiku 28. Jõhvi

Täidetud ankeetide alusel koostatakse eeltäidetud lepingud ning saadetakse igale kliendile tutvumiseks kas elektrooniliselt digitaalseks allkirjastamiseks või paberkandjal tavalise postiga kahes eksemplaris.

Kui olete lepingu kätte saanud, tutvuge edasiste arusaamatuste vältimiseks lepingu sisuga, kontrollige andmed: jäätmeveo täpne aadress, kontaktisik, kontaktandmed (telefon, e-post), jäätmemahuti suurus, jäätmemahuti tühjendamissagedus.
NB! Kui märgite lepingu sõlmimisel, et soovite konteineri tühjendamist üks kord kuus, siis juhul, kui soovite mõnel kuul konteineri tihedamat tühjendamist, loetakse lisatellimused graafikuvälisteks tühjendusteks ning nende eest tuleb tasuda 30 % kõrgemat hinda.

Tingimuste sobivuse korral tuleb üks lepingu eksemplar allkirjastada ja jäätmevedajale tagasi saata aadressil: Kaasiku 28, 41541, Jõhvi linn, Jõhvi vald.

Jäätmevaldajad, kes soovivad lepinguga pakutust erinevaid tingimusi (erinev konteineri maht, veosagedus, konteinerite laenutuse või ostusoov), peavad sellest jäätmevedajale teada andma.

Tuletame veel kord meelde, et kirjaliku jäätmeveolepingu sõlmimine vedaja ja kliendi vahel on kohustuslik. Lepingu mitte omamine või sõlmimata jätmine ei vabasta kedagi jäätmete üleandmise kohustusest riigihanke korras valitud vedajale.

Jäätmeveo sagedus
Tiheasustusalal (alevikes) on segaolmejäätmete minimaalne konteinerite tühjendamissagedus korterelamute juurest vähemalt 1 kord nädalas ja üksikelamute juurest üks kord kuus.
Hajaasustusalal (külades) on segaolmejäätmete konteinerite minimaalne tühjendamissagedus üks kord kolme kuu jooksul.


Ühismahutite kasutamine

Jäätmevaldajad võivad jäätmete kogumiseks kasutada ühiseid jäätmemahuteid, mis teenindavad küla või mitut kinnistut. Ühise jäätmemahuti kasutajad peavad vallavalitsusele esitama ühise kirjaliku sooviavalduse, milles näidatakse ühismahutit kasutada soovivate jäätmevaldajate nimed, aadressid, ühiselt kasutatava jäätmemahuti asukoht ja arveldamise tingimused. Vallavalitsus edastab andmed jäätmevedajale, kes esitab nende andmete alusel igale jäätmevaldajale eraldi arve vastavalt jäätmevaldaja osa suurusele jäätmemahutist.

Jäätmeveoga mitteliitunuks lugemine ehk vabastus jäätmeveost

Jäätmevaldajal on õigus esitada põhjendatud taotlus vallavalitsusele korraldatud jäätmeveoga liitumisest tema erandkorras ja tähtajaliseks jäätmeveost vabastamiseks:
1) juhul, kui jäätmevaldaja ei ela või ei tegutse korraldatud jäätmeveopiirkonnas asuval kinnistul.
2) jäätmevaldaja viibib oma kinnistul vaid suveperioodil (suvila omanik).

Taotluse esitamisel vallavalitsusele palume sellest koheselt informeerida ka vedajat, et vältida võimaliku tühisõiduga kaasnevaid kulutusi.

Jäätmevaldajal, kes kasutab kinnistut suvemajana, on võimalus esitada põhjendatud taotlus tema mitteliitunuks lugemiseks talveperioodil.
Mitteliitunuks lugemise otsustab vallavalitsus oma korraldusega, mille väljavõte saadetakse taotlejale tema taotluses märgitud kontaktaadressile.
Mitteliitunuks lugemine lõpeb vallavalitsuse korralduses märgitud tähtaja möödumisel.
Ka mitteliitunuks lugemise või esitatud taotluse tagasi lükkamise otsustab vallavalitsus.
Otsus jõustub korralduse väljastamisel, millest teavitatakse üheaegselt nii jäätmevaldajat kui ka vedajat. Vedajal on õigus jäätmevedu peatada ainult Toila Vallavalitsuse korralduse alusel.
Korraldatud jäätmeveoga mitteliitunuks loetud jäätmevaldaja esitab iga järgmise aasta 20. jaanuariks (kaasa arvatud) vallavalitsusele kirjaliku kinnituse (võib esitada ka digitaalselt allkirjastatuna e-posti teel), et kinnistul ei ole aasta kestel elatud või kinnistut ei ole kasutatud. Jäätmevaldaja, kes ei ole esitanud 20. jaanuariks kirjalikku kinnitust, loetakse korraldatud jäätmeveoga liitunuks 21. jaanuarist arvates.

Tühisõidud ja arved
Kui jäätmete väljaveopäeval jäätmeid vedajale üle ei anta (konteinerit/ jäätmekotti pole välja pandud) on vedajal õigus jäätmevaldajale esitada tühisõidu arve, mille suurus vastab teenustasule jäätmemahuti tegelikul tühjendamisel.

Samuti on vedajal õigus jätta jäätmemahuti tühjendamata ja rakendada tasu tühisõidu eest, kui sinna on pandud sobimatuid jäätmeid (ohtlikud jäätmed, vedelad jäätmed, plahvatus- ja tuleohtlikud jäätmed) või kui jäätmevaldaja ei ole võimaldanud juurdepääsu konteinerile (lahtiselt jooksvad koerad, konteiner on lukus, väravad on kinni jmt). Sel juhul võib tühisõidutasu suurus olla maksimaalselt kõige väiksema jäätmemahuti ühekordse tühjendamise teenustasu.

Kui on teada, et graafikujärgsel päeval jäätmevedu ei soovita, tuleb sellest vedajat eelnevalt kindlasti teavitada. Nii väldite tühisõiduarve esitamist.

Arve tasumata jätmisel arves märgitud kuupäevaks on Vedajal õigus nõuda jäätmevaldajalt viivist VÕS § 113 lg 1 sätestatud suuruses.

Vedaja võib peatada jäätmevaldajale teenuse osutamise juhul, kui tema poolt jäätmevaldajale osutatud teenuste eest esitatud arved on vähemalt kolme (3) teeninduskorra eest tasumata ning vedaja poolt on jäätmevaldajale esitatud vähemalt üks (1) kordusteade ja hoiatus vedamise peatamise kohta ning peatamisega on nõustunud omavalitsus. Kordusteate ja hoiatuse eest jäätmevaldajale vedamise peatamise kohta lisatasu küsida ei ole lubatud.

Jäätmeveo hinnad alates 15.10.2013.a

Jäätmeliik
Mahuti tüüp
Regulaarne graafikujärgne tühjendus
Graafikuväline tellimusel tühjendus
Konteineri rent
Konteineri müük



EUR/kord

EUR/kord

EUR/kuu

EUR/tk
Kilekott kuni
100 l
0,55
0,72
-
-
Segaolme-jäätmed
140 l
0,77
1,00
2,00
58,80
240 l
1,33
1,73
2,00
70,00
600 l
3,31
4,30
4,00
198,13
800 l
4,42
5,75
4,00
210,91
1500 l
8,28
10,76
10,00
415,43
2500 l
13,80
17,94
13,00
511,29
4500 l
24,84
32,29
15,00
639,12

Infopäev korraldatud jäätmeveo teemal ja asjast huvitatuile toimub
24. septembril kell 16.00 Toila rahvamajas


Vedaja kontaktandmed:
Ekovir OÜ
Kaasiku 28, Jõhvi vald, 41541
tel 3 366 726; e-post: ekovir@gmail.com


veebileht: www.ekovir.ee


Lisainformatsioon vallavalitsusest:
Piret Aller
tel 518 2845; 3 369 620;


No comments:

Post a Comment