Wednesday, September 18, 2013

Kooliaastale on start antud



Eestimaa suvi soosis sel aastal kodukandis puhkamist – oli piisavalt päikest ja sooja, et laadida meie “akud” kevadpäikese tulekuni ääreni täis.

Mida uut tõi lõppenud suvepuhkus alanud kooliaastasse?

  • Liitusime Sillamäe Lastekaitse Ühingu poolt juhitud projektiga “Säästlikkus kui eluviis”. Projekt on loodud Inglismaa organisatsiooni Peace Child Internationali “Be the change” programmi põhjal ja on suunatud õpilaste käitumiskarjumuste muutmisele ning seeläbi säästliku elustiili omaksvõtmisele. Meie koolist osalevad selles projektis 13-aastased õpilased. Saabuval õppeaastal loodame, et just nemad on need aktiivsed noored, kes propageerivad säästlikku elustiili järgmistele 13-aastastele.
  • Ehituse ABC Jõhvi kaupluse eestvedamisel sai koolilaste bussiootepaviljon rõõmsamatesse toonidesse värvitud – tööd aitasid teostada meie tublid tugipersonali liikmed.
  • Kooli staadion läbis põhjaliku uuenduskuuri – freesiti ja külvati muru...
  • Arvutiklass sai uue mööbli, tänu millele on klassis rohkem avarust ja õpetajal parem ülevaade tunnis toimuvast ehk siis sellest, kas arvutis on lahti ikka tunnimaterjale käsitlevad leheküljed.
  • 1. klassi klassiruumi seinad läbisid vahetult enne kooliaasta algust värskenduskuuri tänu meie tublidele koristajatädidele ja töömehele.

2. septembri hommik tõigi koolimajja 227 õpihimulist ja naerusuist koolilast, kellest seitsmeteiskümnele on see 1. kooliaasta ja üheksale jääb see aga viimaseks. Kõigil on alanud õppeaastaks omad plaanid – kes soovib matemaatikahinnet parandada, kes soovib maksimaalselt kursusi võtta, kes otsustab rohkem tervisesporti teha, kes üritab keeleoskust lihvida jne.

Õppeaasta on alanud tegusalt – õpilased on asunud õhinaga õppima ja õpetajad neid juhendama. Tugipersonal hoiab ruumid puhtad, koolitoidu maitsva ja sooja.

Jätkuvalt on kahjuks probleemiks hommikune õpilaste turvaline koolimajja jõudmine. Õpilasliini korraldaja Ekspress Auto L juht on laste turvalisuse pärast palunud bussijuhil buss peatada risti mäest allasõidu tee ees, et autod õpilaste vahele ei sõidaks. Bussijuhte pahandab, et vaatamata sellele leiavad autojuhid võimaluse “kiiluda” end bussist mööda. Kallid autojuhid – austagem kõigi laste turvalisust ja olgem heaks eeskujuks oma lapsele kultuurse liiklejana!


Merike Lepsalu
Toila Gümnaasiumi
õppealajuhataja

No comments:

Post a Comment