Friday, August 23, 2013

Pealinna õppelaager 2013 ehk kuidas meie kodutütred peaministri juures käisid

6.- 9. augustini osalesid Toila Gümnaasiumi kodutütred pealinna õppelaagris. Tallinnasse saabus 102 kodutütart Eestimaa 15 maakonnast. Nelja laagripäeva ajal sai lastele koduks J. Westholmi Gümnaasium.
See laager erineb tavapärasest laagrist, sest siin ei ole omavahelist võistlemist. Kodutütred, kes on terve aasta usinasti õppinud ja tarkust kogunud, saavad nüüd tutvuda Tallinna huvitavate paikadega ja ennast linnarahvale näidata. Esimesel päeval külastasime loomaaeda. Loomadele palav suveilm meeldis ja nad ei olnud peidus.



Kolmapäeva hommikul veetsime 3 tundi Kadriorus. Külastasime KUMU ja presidendi kantseleid. Ülirange turvakontroll oli väikestele kodutütardele üllatuseks, aga tutvumine presidendi ajalooliste tööruumidega giidi saatel oli põnev. Rahvuslikud vaibad, raske tammepuust mööbel, presidentide portreed – kõik see oli ajalootund, aga teistmoodi tund! Kadrioru loss ilusa lilleaiaga jääb kauaks meelde.
Õhtune aeg kulus ära Telemajas. Televisiooni ajalugu ei ole väga pikk ja tänu selle said lapsed ise proovida telesaate tegemist. Oli võimalik lugeda uudiseid ja ilmateadet, teha intervjuud, laulda, panna ise saadet kokku, kahjuks ei saanud meie uudised sama päeva õhtuks valmis ja AK-sse ei jõudnud.
Neljapäev algas mälestusminutitega Metsakalmistul. Kodutütarde poolt asetati küünlad K. Pätsi ja L. Meri haudadele. Päev jätkus Botaanikaaias ja Teletornis. Päeva oodatuim sündmus oli pärastlõunane kohtumine peaministriga. Toompeale Stenbocki majja läksime jalgsi läbi vanalinna. Muidugi olid turistid kui ka kaasmaalased üllatunud nähes pidulikus vormis nii suurt hulka kodutütreid. Tüdrukud ise olid alati rõõmsad ja palav lõunamaine ilm sobis meile.

Andrus Ansip tutvustas oma tööruume, rääkis oma tööst, hobidest ja perest. Peaminister rõhutas omandatud koolitarkuse tähtsust ja ta ei pidanud paljuks juba augusti algul anda edasi kodutütardele pidulikud tervitused algavaks õppeaastaks. Lõpetuseks said kõik külalised nautida vanalinna vaadet peaministri töökabineti rõdult ja teha ühispilte. Koolimajja tagasi jõudes kiirustasime uuele kohtumisele, kooli aulas ootas lapsi kaitseminister Urmas Reinsalu. Eestluse hoidmisel on oma osa ka kodutütardel. Pika tööpäeva lõpetas jalutuskäik oma rühmaga vanalinnas ja kinoskäik Solarises.
Viimasel päeval olime oodatud külalised Politsei- ja Piirivalveametis. Nägime oma silmaga, kuidas kaamerad jälgivad pealinna olulisemaid piirkondi ja mis saab edasi, kui keegi kutsub abi 110. Politseiniku igapäevatöö on vaheldusrikas, aga raske.
Pikk pealinnalaager andis kodutütardele palju uusi kogemusi ja tutvusi.
Sügisel jätkame koolis kodutütarde tegevust ja ootame oma ridadesse uusi liikmeid!
 

Toila Gümnaasiumi
kodutütarde rühmajuht Maire Aul


No comments:

Post a Comment