Thursday, July 25, 2013

Alutaguse Õpilasmaleva Toila rühm tegi korda Voka staadioni, spordihoone ja gümnaasiumiõue


Alustasime Alutaguse Õpilasmalevaga 1. juulil 2013. Saime esimesel nädalal iga päev kell 9.00 Vokas kokku. Esimene päev polnud õnneks nii hull töö rabamine, kuna kell 14.00 oli juba Jõhvis Alutaguse Õpilasmaleva avamine. Meid ristiti seal. Saime tasuta jäätist, kuulasime kõikide häid soovitusi ja saime palju töötuhinat igasse päeva.
Järgmisel päeval hakkasime Voka staadionil tööd rabama. Iga aastane traditsioon on ka mattide vahede korrastamine ja nende tõstmine. Terve see nädal tegime seda. Muidugi oli ka teisi tööülesandeid. Oli neid, kes pesid Voka spordihoonet ja kes lehepuhuriga ajasid lehed kokku. Ja peaaegu iga päev oli ka kuskile väljasõit.
Teisipäeval, 02.07 käisime malevlastega Vaivara õpilasmaleval külas. Seal mängisime Paintballi, matkasime ja harjutasime tornist trossiga laskumist. Neljapäeval käisime Karjamaal Peipsi ääres rannapeol. Selle korraldas Iisaku Õpilasmalev, kes sai 10. aastaseks. Reedel käisime Mäetagusel ETNO peol, mille korraldasid Mäetaguse õpilasmalevlased. Need olid esimese nädala tegevused. Ja muidugi tuli ka mõnel üritusel võit koju. Reedel, kui olime Mäetagusel, siis pidi seal ka olema oma etnosuss. Meie rühmast võtsin osa mina – võitsin tüdrukutest ja sain Miss Sussi tiitli.
Järgmisel nädalal alustasime jälle ka suure töötuhinaga. Teisel nädalal olime endiselt Voka staadionil. Teisipäeval olime Toilas, kus koristasime koolimaja ümbrust. Teisipäev oli ka see päev, kus tulid kõik vallad meile külla ja meil oli sportlik orienteerumismäng. Isegi Toila lastele meeldis see, teistsugune vaheldus ka millelegi huvitavale. Neljapäeval oli Kurtnas (Illuka vallas) viimane pidu ehk siis maleva lõpetamine. Peo stiiliks oli Hollywood.
Ja reedel viimane tööpäev, magus lõuna ja tagasiside päev. Ja nii see 2 nädalat läkski. Nagu on keegi öelnud kunagi: „Alguses ei saa vedama, pärast ei saa pidama“. See tuntud lause käis meie kohta.
Muidugi oli igal hommikul väga raske ärgata. Igal hommikul pidid Toila noored ise kohale saama, sest vaid ühe päeva tegime tööd Toilas. Need 2 nädalat olid väga-väga huvitavad. Saime endale palju uusi sõpru ja uusi teadmisi.
Minul oli väga tore kõik see 2 nädalat. Suured tänud nendele pubekatele kellega ma koos olin Toila Õpilasmalevas! AITÄH TEILE! Te olete super tublid ja mega töökad! Järgmine aasta jälle!

Alutaguse Õpilasmaleva Toila rühma nimel,
Getter Marii Kalvik

Alutaguse Õpilasmaleva Toila Rühma tegevusi toetasid Kirderanniku Koostöökogu, Leader programm, Toila vald.
Õpilasmalevat viis ellu Voka Avatud Noortekeskus, noortele pakkus tööd Toila valla Spordi-ja Kultuurikeskus

No comments:

Post a Comment