Wednesday, April 10, 2013

KORRALDA TEEME ÄRA TALGUPÄEVAL 4. MAIL SPORDITALGUD!

Spordipealinn 2013 Ida-Virumaa kutsub Teeme Ära talgupäeval 4. mail 2013 üle Eesti sporditalguid korraldama!

Korrastame üheskoos spordiradu ja -rajatisi, mänguväljakuid ning matkaradasid.
Kui Sul omal talguideed ei ole, siis löö kampa oma kodukooli, lasteaiaga või spordiklubiga – kindlasti leiate mõne vajaliku töö, mis talgukorras ära teha.
Kõik talgud saab kanda üle-Eestilisele talgukaardile, kust need omakorda talgulised leiavad.
Selleks tuleb täita lihtne vorm Teeme ära kodulehel, märkides talguliigiks Spordi- ja terviserajatised. Kõik talgujuhid saavad Talgujuhi Stardipaketi!
 
Kuna nii Euroopas kui ka Eestis käib parasjagu Kultuuripärandi aasta, mille juhtmotiiviks on “Pärijata pole pärandit”, siis on talgupäev suurepärane võimalus tuua legendaarsed kunagised spordimehed ja -naised kodust välja, oma lugu vestma ning inspiratsiooni jagama! Seda võib teha nii talgukäigus, ühise lõuna ajal või miks mitte ka talguile järgneval lõkke- või saunaõhtul!

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev sai alguse 2008. aasta prügikoristusaktsiooni ja 2009. aasta mõttetalgute järel 2010. aastal. Nüüd saab iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik ise otsustada, mis vajab ärategemist, korraldada selleks talgud ning kutsuda teised kaasa. 2012. aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 1241 talgut kokku 32 000 osalejaga.
 
Sporditalguid on korraldama oodatud spordiklubid ja spordikoolid, külad ja vallad, linnad ja linnaosad, kodanikuühendused ja vabakonnad, koolid ja lasteaiad, firmad ja nende kollektiivid. Samuti kõik teised hakkajad inimesed ja organisatsioonid, kellele terve elustiil, liikumisharrastus ja sport korda lähevad!
 
Näita, et hoolid ja korralda oma kodukandis sporditalgud!
 
Koostöös Eesti Rahva Muuseumiga ootame ja kogume huviga ka talgulugusid. Talgulugu võib olla aastate tagune või värskem – kogume kokku Eestit katva talgulugude valiku, mis seob nii erinevaid aastakümneid, piirkondi kui põlvkondi. Oodatud on ka fotod ja videod.
Lugusid saab jagada ja lugeda talgulugude lehel ning Spordipealinna Facebookilehel.

Teeme ära!

Spordipealinn 2013 Ida-Virumaa ja Teeme Ära talgupäeva eestvedajate nimel,
Marek Vinni / Ott Pärna / Tarmo Tüür
E-post:
marek.vinni@just.ee

No comments:

Post a Comment