Wednesday, February 20, 2013

Sõbrapäeva talendihommik

Sõbrapäev lasteaias on eriline. Rohkem tähelepanelikkust, hoolivust, häid soove, kallisid, paisid, omatehtud armsaid pisikingitusi, kaunistusi ja midagi suupärast lauale ning ülivahvaid üllatusi saalis – selline tööpäev rõõmustaks kindlasti kõiki!
 
Traditsioonilisel 5. talendihommikul oli saalitäie laste, töötajate ja mõne ema-isa ja vanaema ees esinemas 22 julget last. Üles astusid lauljad – küll kostüümis, koos pillidega või koos emaga. Kõlasid regivärsilised ja Entel-tenteli aegsed lastelaulud ning esines meie lasteaia oma Rosanna! Juhtus, et publikki sai võimaluse valjult Põdramaja laulda. Kõlasid lood kandlel ja ksülofonil. Näidati oskusi karuvigureid tantsides, palliga ja rõngastega žongleerides ning püüdlikke akrobaatilisi harjutusi matil. Võimsa muusika saatel näitas suur Zorro ise esmast vehklemisosavust. Luuletusi oli naljakaid ja pikki ning lugejad uskumatult tublid. Aitäh vanematele, kes toetasid lapse esinemissoovi ja kelle abil laps kostüümi selga või sõnad suhu sai! Aitäh muusikaõpetaja Tiinale, kes etteasteid kas elektroonilise- või klaverimuusikaga toetas, taustamuusikad, -videod valis ja liikumised õpetas. Kavagi oli oskuslikult kokku sätitud nii, et aeg märkamatult möödus ja tund aega kestnud pidu kedagi ei väsitanud. Üldiseks hitiks kujunes seekordsel peol Gan Gnam Style tants koolieelikute esituses. See tuli rüblikutest poistel ja malbetel tüdrukutel välja igaühel omamoodi nii vahvalt ja ehedalt, et kutsus ka pisikesi ja täiskasvanuid rõõmsalt kaasa elama. Muide, kindlust vanema rühma õpetajate teadmisele lapse esinemisjulgusest saime järgmisel päeval, kui toimus kohtumine tulevaste koolikaaslastega Naerumerest. Nimelt lõbusa liikumistunni lõpus küsis õpetaja, et kas tantsime kohe koos sõpradega gnam style`i või näitame enne ette? Enamuse soov oli tants ikka ise enne ette näidata! Aitäh õpetajatele, et toetasite laste eelistusi, huvi ja olite talente aidates koduga koostöös!
 
Seekordse täiskasvanute poolse üllatuse talendihommikul valmistasid vanemõpetaja Külli eestvedamisel loodusmeeskonna liikmed, kes tutvustasid nende poolt taastootmisena valmistatud uskumatult ilusaid ehteid, peakatteid ja tarbeesemeid. Aitäh vahvate ideede eest!
Julged said pärjatud Naksitrallide kiituskirjaga. Magus südamekujuline vahukomm kõigile pidulistele andis märku, et uued argitegevused ootavad. Tore, et lasteaia argipäevas on alati midagi kordumatult huvitavat.
Julie Laur




No comments:

Post a Comment