Wednesday, February 20, 2013

Sõbrakuu tegemised Naerumeres

Oleme juba mitu aastat vastu võtnud Keskkonnaameti kutse minna neile külla ja osaleda erinevates projektides. Sügisel sorteerisime prügi koos sipelgas Verdaga ja nüüd sõbrakuul läbisime Iisaku looduskeskuse poolt korraldatud projekti „Jäljed lumel“. Projektist võtsid osa Toila lasteaia Naerumere kahe vanema rühma lapsed ehk siis Naerukillukesed ja Rõõmukillukesed.
Lastele oli juba suure bussiga sõit suureks elamuseks ja mõnele lapsele lausa esmakordne kogemus. Metsa serval jagunesime kahte gruppi ja giidi eestvedamisel algas retk metsas. Nägime nirgi, hiire, jänese, koera, kitse ja orava jälgi ning eriti põnev oli ka oma käega katsuda loomanahkasid. 
Lisaks teadmiste kogumisele said lapsed mängida kitse ja hundi mängu ning lõpetuseks jättis ka iga laps oma jälje metsa „lumeingli“ näol. Laste meelest oli metsas raske liikuda: paks lumi ja oksad takistasid kõndimist. Hoolimata raskendatud liikumisest metsas oli üritus meeldejääv ja lapsed nõus kasvõi homme uuesti metsa tulema.
12. veebruaril tähistasime vastlapäeva. Kogunesime kella kümneks õue ja andsime stardi hoogsale sportlikule vastlapäevale. Võistlused kelkudega ja kiireima kelgutaja selgitamine tekitas lastes elevust. Lisaks võistlustele leidsid aset ka traditsioonilised mängud, küll veidi uuemas kuues. Vastlapäev ei piirdunud ainult õuetegemistega. Ka toas sai läbi viidud erinevaid vanaaja mänge. Ei puudunud ka vastlatoidud – hernesupp ja vastlakukkel. Meenutuseks vastlapäevast sai iga laps diplomi, mille ta ise vastavalt oma soovile ära värvida sai. 
  
14. veebruaril tähistasime lasteaias sõbrapäeva. Hommikupuder maitses ka paremini kui selle nimeks sai „sõbrapäeva puder“. Päev oli toimetusi küllaga täis. Peale hommikusööki tegime sõbra-võimlemist, kaunistasime rühmaruume ja kirjutasime õpetaja abiga häid soove sõpradele ning jagasime need suure kalliga laiali. Vahepalaks oli ka väike ergutus maiuspala näol. Ühel meelel olid lapsed selles, et sõpradega on hea ja tore koos olla.
Naerukillukeste õpetaja Merle

No comments:

Post a Comment