Wednesday, February 20, 2013

Ekke juures talus küünlaid valmistamas


12. veebruaril, vastlapäeval, käisime terve 3. klassiga Ekke juures talus küünlaid meisterdamas. Matk hakkas meil hommikul peale esimest tundi. Sõitsime kes kelgu, kes suuskadega. Igaühel oli kaasas oma toidukott. Meie õpetajal oli koguni tõukekelk. Alguses läks meil teekond kiiresti, aga siis tuli esimene takistus, mis väsitas meid päris kõvasti ära – põllupealne lumest lükkamata tee.
Lõpuks siiski jõudsime Ekke talu juurde. Ekke ema võttis meid vastu sooja õunamahla ja pärnaõie -teega. Kui olime natukene puhanud, hakkasimegi küünlaid valmistama. Alguses anti meile pooleks lõigatud suur kartul. Sellele pidime teelusikaga uuristama süvendi. Siis panime paberitüki ümber hambaorgi ja torkasime keset süvendit. Siis valas Ekke ema süvendisse kuuma lambarasva. Küünlad olidki valmis, sest külmas õhus tardusid nad üsna kiiresti.
Kuna Ekke vanemad kasvatavad lambaid, siis käisime ka neid vaatamas. Nägime ilusat kolmenädalast musta tallekest. Küll ta oli armas!
Kõige lõpus sõime oma kaasavõetud toidumoona ja Ekke ema valmistatud muffinid ära ning mängisime pallikulli. Oligi aeg niikaugel, et pidime hakkama kooli poole tagasi minema. Tagasiteel kohtusime ühe sõbraliku koeraga, kes saatis meid kuni koolini. Lõpuks jõudsime siis väsinult, kuid ikkagi rõõmsa tujuga kooli tagasi.
Nii lõppeski meie vastla- ja küünlapäev Ekke juures talus.
Kokkuvõttes oli tegemist väga põneva päevaga, mis jääb pikaks ajaks meelde.
Daniel-Eerik Sillamets 3. klass
Sirje Sillamets


No comments:

Post a Comment