Monday, January 28, 2013

Meeldetuletus lemmiklooma omanikele !



Allpool on toodud ülevaade olulisimast, mida iga kohusetundlik loomaomanik peaks teadma ja järgima.
  • Lase oma loom loomaarsti juures registreerida ja võimalusel märgistada mikrokiibiga. Mikrokiip on kindlaim viis peremehe tuvastamiseks looma kaotsimineku korral.
  • Koeraga jalutamisel peab loom alati olema rihmastatud hoidmaks ära looma sattumist näiteks autoõnnetusse. Jalutades on looma rihma otsas pidamine oluline ka selleks, et loom ei häiriks kaaskodanikke. Kodukass võib rahumeeli elada tubastes tingimustes, kuid kui soovid temaga jalutada, siis kasuta kindlasti jalutusrihma. Ära lase kassi omapäi hulkuma!
  • Korista alati oma looma järelt. Selleks võta koeraga jalutama minnes kaasa väike kilekott, kuhu saad panna oma looma väljaheite ja selle hiljem prügikasti visata.
  • Lase oma loom steriliseerida/ kastreerida, siis on loom rahulikum. Samuti on välistatud see, et Sinu loom annab panuse kodutute loomade arvu suurenemisele.
  • Koera või kassi kadumisel informeeri sellest vallavalitsust, samuti külasta kodutute loomade varjupaika GreyDogs Kohtla- Järvel ( Metsa tn 3, 30328, Kohtla- Järve; www.greydogs.ee)


JÄTA MEELDE! Kohusetundlik loomapidaja vastutab oma looma käitumise eest- ei lase oma lemmikut omapäi külavahele hulkuma ja ringi jooksma, koristab oma looma järelt ning arvestab nii loomaga jalutades kui ka muul ajal, et tema lemmik ei häiriks kaaskodanikke!

Vallal on õigus trahvida hulkuvate ja kaaselanikke häirivate loomade omanikke. Karistusmäärad koerte ja kasside pidamise eeskirjade rikkumisel on järgmised: - karistatakse kuni 100 trahviühiku suuruse rahatrahviga. Sama teo eest, kui see põhjustas varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse, - karistatakse kuni 200 trahviühiku suuruse rahatrahviga.

Mõtleme siis enne kui oma lemmiku lahtiselt ringi jooksma lubame!

No comments:

Post a Comment