Monday, November 26, 2012

“Päikesekillukeste” põnev lauluaasta

“Päikesekillukestele” on uus kooliaasta toonud hulgaliselt uusi ja põnevaid väljakutseid. Päev enne isadepäevakontserti, mis seekord toimus Voka raamatukogus, käisime laulmas Jõhvi Rimis. Kuna Tsentraal tähistas 10. sünnipäeva, siis alustasime oma väikest tervitust lauluga “Õnne soovime sul…”.
Detsembrikuus võtame taas ette teekonna Jõhvi. Sedapuhku osaleme Ostuöö raames nii kaubanduskeskuse Jewe kui Tsentraal meelelahutusprogrammis. Peale “Päikesekillukeste” koori ja tütarlasteansambli astub üles veel Toila Gümnaasiumi neidude liikumisrühm. Samuti saab laval näha vilistlasi, õpetajaid ja lapsevanemaid. Kava on mitmekesine ning kuna detsember on varsti käes, siis saab kuulda ka jõululaule.
Veel ootab meid 6. detsembril ees traditsiooniline talvekontsert koolimajas, samuti oleme küllakutse saanud Saka rahvamajalt. Uude, 2013. aastasse jääb veebruarikuine maakonna mudilaskooride päev Kohtla-Järve Kultuurikeskuses ja loomulikult on meie kõige suurem sündmus kevadine muusikaliõhtu, mille tarvis on vaja selgeks saada mitu laulu koos liikumisega. Et 2014. aasta suvel on Tallinnas taas toimumas üldlaulu- ja tantsupidu, on peatselt oodata õpitavasse repertuaari lisandumas mudilaskooride liigilaule. Kuna peole soovijaid on väga-väga palju, seisab ees tõsine pingutus ja raske töö. Aga “killukesed” on harjunud raskusi võitma, muredest üle saama ja väsimust unustama.
1. juunil 2013 toimub Toilas Peipsiäärsete maakondade laulupidu, kus Ida-Virumaa mudilaskooridel tuleb 4 lauluga üles astuda. Mõistagi, ei peeta sedagi pidu ilma meie koorita.
Tänan “Päikesekillukeste” tublisid vanemaid, kes hoolitsevad selle eest, et lapsed on õigel ajal proovidel, esinemistel, et nad sealt ka koju saavad ja et neil oleks alati esinemisriietus korras. Aitäh ka selle eest, et meie kontserditel on alati jätkunud pealtvaatajaid, teie toetus aitab meil särada. Kohtumiseni Jõhvi kaubanduskeskustes 7. ja 14. detsembril.


Õpetaja Anu Pungas


No comments:

Post a Comment