Thursday, October 25, 2012

Sünnipäevanädal Toila koolis

Et kõik ausalt ära rääkida, peaks alustama aastast 1957.
Aga olgu peale, nii kaugelt ei alusta.

Fakt on see, et oktoobrikuus tähistas Toila kool oma praeguses asukohas hariduse andmise 55. sünnipäeva. Kuna kõik toimetused ühte päeva poleks mahtunud, tegime lausa sünnipäevanädala.

Esmaspäevaks, 15.oktoobriks, pani ajalooõpetaja välja stendi “Toila kool – 55”. Sealt said huvilised järgi uurida huvitavamaid fakte Toila kooli kohta – direktorid, juurdeehitus, kesk- või põhihariduse andmine jne. Samuti oli kõigil huvilistel võimalus kooli raamatukogus uurida vanu õpikuid (mõni õpetaja näitlikustas osavalt mõnega neist sellenädalast eesti keele tundigi). Õpetajate toas avati fotonäitus õpetajate tegemistest-toimetustest koolis ja pärast kooli läbi aegade (selgus, et kolleegide fotoalbumites leidus palju üllatavaid fotosid, mis tõi nii mõnelegi muige suule).

Teisipäeval tervitas algklassiõpilasi kontserdiga Kiviõli Muusikakooli seltskond. 4.6. klassid kuulasid aga mererannas kooli vilistlase Mehis Luusi selgitusi merepääste kohta. Alustati kunstinäituste väljapanekuga.

Kolmapäeva hommikul oli 9. ja 10. klassides külalisõpetajaks kooli vilistlane Anneli Marks, kes rääkis oma moedisaineriõpingutest välismaal. Hiljem oli võimalik kõigil huvilistel vaadata keemia- ja arvutiklassis (hiljem ka kooli kodulehel, Facebookis ja Youtube’is) gümnaasiumiõpilaste kokkupandud slaidiprogrammi “Toila kool – 55”.

 



Neljapäeval tegid 7. klassi noored vilistlase Tiina Truupõllu juhendamisel sushi’t. Noorte sushimeistrite käteosavust said maitsta kõik, kes hea lõhna peale kohale jõudsid, ja ka need kes “kohvivahetunnil” selle üllatuslikult kohvilaualt leidsid. 



Jõhvi Haridusfestivalilt saime eelmise aasta tegemiste eest tiitli “Ettevõtlik kool”, mille üle oleme äärmiselt uhked, sest Toila koolis ongi väga palju ettevõtlikke õpetajaid ja õpilasi.

Reedel võistlesid 5.-12. klasside esindajad klassile maiusekoti saamise nimel – teemaks muidugi “Toila kool  55”. Selgus, et kooli ajaloo on endale kõige paremini selgeks teinud 10. klass. Tublid olid ka 9. ja 5. klassi esindajad. Auhinnaks kommikotid ja tervitused hambaarstilt.





Nädala lõpetas meeleolukas sünnipäevapidu. Kooli sisehoovi paigaldati nimeline pink Toila kooli kauaaegsele direktorile Olav Vallimäele.

PS! Vilistlasüritused jätkusid laupäeval, mil toimus vilistlasmeeskondade vaheline korvpallivõistlus, jumalateenistus Pühajõe kirikus, sünnipäevakontsert-aktus koolimajas, millele järgnes meeleolukas vilistlaste ning (endiste) õpetajate taaskohtumine.

Sünnipäevanädala meeskonna nimel
Merike Lepsalu

No comments:

Post a Comment