Thursday, October 25, 2012

Ohutusalane noortering „Toila“

Alustasime oktoobris oma neljandat hooaega. Suvel osalesid osad meie liikmetest mitmesugustel üritustel. Mai lõpus korraldasime Virumaa pääste noorteringidele maastikumängu, mis toimus Oru pargis koos ohutusalase perepäevaga. Lisaks noorpäästjatele oli võimalus näidata oma oskusi ja teadmisi ka lastevanemate võistkondadel. 


Juulis toimus päästeala noortelaager Pärlseljal, mis kestis viis päeva ja oli jaotatud teemadeks: tere päev, ellujäämispäev, tulepäev, veepäev ja sõbrapäev. Laagri viimasel päeval esitasid lapsed kohale tulnud lastevanematele laagris omandatud teadmistest ja oskustest lühikavasid. 


Augustis olime Moskvas, kus toimusid noorte tuletõrjujate esimesed rahvusvahelised võistlused „Ohutu kool“. Võistlustel osalesid noorpäästjad 11 riigist, lisaks meile veel: Moldova, Poola, Läti, Leedu, Bulgaaria, Kasahstani, Ukraina, Valgevene, Aserbaidžaani ja Venemaa. Eestit esindasime koos Iisaku noorpäästjatega ning nende juhendaja kirjutatud ülevaadet toimunust saab lugeda päästeala noorteringide blogist. 

 
 
Sellel aastal on plaanis jätkata oma tegemisi, et noored oskaksid ohtusid ennetada ja kui siiski juhtub õnnetus, sest „õnnetus ei hüüa tulles“, oskaksid nad oma teadliku tegutsemisega kahjusid vähendada. Kui hästi läheb, siis jätkame kahes grupis: 7.-8. klass ja 4.- 6. klass.
Mida teeme ja kus käime, saab lugeda ja vaadata blogist www.paastealanoortering.blogspot.com



Urmas Tokman
noorteringi juhendaja

No comments:

Post a Comment