Monday, August 27, 2012

Toila valla kaunimad kodu



Eesti taasiseseisvumise järel 1997. aastal äratas Vabariigi President Lennart Meri kodukaunistamise liikumise taas ellu. Sellest ajast on EKKÜ igal aastal piirkondades korraldatud konkursside "Eesti kaunis kodu" tulemusena ette valmistanud kodukaunistamisliikumise patroonile Vabariigi Presidendile autasustamiseks kaunimad objektid.

Pühapäeval, 19. augustil andis Vabariigi President konkursi „Eesti kaunis kodu 2012” võitjatele tunnustused öeldes: „21. sajandi kodukaunistus on heas mõttes kodanikualgatus, mõistmine, et kodu ei lõpe koduukse lävepakul või koduvärava künnisel. Kodu on kogu see piirkond, kus me elame. Kodu on kogu Eesti.”
 
Haapsalu Kultuurikeskuses toimunud vastuvõtul tunnustati 81 konkursivõitjat.
Tänavu olid nende hulgas ka Kristel Sammel ja Anti Kalvik, kes elavad Toilas Pikal tänaval.
Selle kodu esitas presidendi autasu saamiseks Toila valla heakorrakonkursi komisjon.
Noor tubli pere on loonud 8 aastaga suurepärase terviku – värikad puud, läbimõeldud kujundus, leidlikult eksponeeritud ajaloohõngulised hooned ning ajaloolisele Pikale tänavale sobiv piirdeaed köidavad möödujate tähelepanu. See on ilus, looduslähedane ja südamega rajatud kodu, kus pererahvas oskab väärtustada vana ning siduda seda oskuslikult uuega tervikuks.


Fotod: Piret Aller

Lisaks presidendi autasule esitas valla heakorrakonkursi komisjon neli objekti, mis on IVOLi tänukirja ja mastivimpli väärilised.
Seekord jäid teiste hulgast rohkem silma perekond Peetsalu eramu Konju külas, perekond Kriisa Jussi talu Pühajõe külas, perekond Libliku kodu Pühajõe külas ja perekond Ilmajärve eramu Toila alevikus.

TVL

No comments:

Post a Comment