Monday, August 27, 2012

Suviseid spordiuudiseid

Toila noorpurjetajad osalesid 16.-22. juulil Saadjärvel purjetamislaagris. Laagrisse läks Toilast 10 last.

Laagri lõpus toimunud võistlustel sai Renna Sapanenko Luts klassis II koha ja Eva Sandra Uustal IV koha. Kokku oli 8 osalejat.
Marten Kiik sai Optimist klassis 14. koha. LHV karikavõistluste arvestuses oli neljas.
Robert Tarum 26. koht, Rander Tarum 31. koht, Olari Taela 39. koht, Kaspar Krauvärk 59. koht (esimene võistlus), Stivert Pulk 63. koht (esimene võistlus), Lisanne Liis Kaiva 67. koht,
Maria Kelder 72. koht (esimene võistlus).



Kokku oli 73 osalejat.

Saadjärve laager ja võistlused olid viimase 20 aasta suurimad. Sellises formaadis laager on toimunud alates 1999. aastast.

Mait Toots
Toila purjetamistreener



Nagu eelpool öeldust näha, on Toila Jahtklubi noortest purjetajatest sirgumas vääriline järelkasv vanadele merekarudele-tuntud tegijatele.

Toila purjetajad osalesid ka tänavu Muhu väina regatil.
See on Eesti pikimate traditsioonidega avamerepurjetamise võistlus, mis sel aastal toimus 55. korda. 115 jahiga Eestist, Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt pea 700 purjetajaga pardal oli see läbi aegade üks suurima osavõtjate arvuga regatt Eestis. Võistluse katkestas erinevatel põhjustel 9 jahti ja lõpuni purjetas 106 alust. Sel aastal seitsmekümnendat sünnipäeva tähistavaid Folkboot klassi jahte osales rekordiline 11 jahist koosnev flotill. Regatt algas pühapäeval, 8. juulil Pärnus, põikas sisse Kuivastu, Heltermaa ja Haapsalu sadamatesse ning jõudis lõpuks Tallinnasse, Peetri sadamasse.

LYS2 grupis võitis tänase etapi Toila Jahtklubi jaht Jorjen 2 EST49 Mait Põdra meeskonnaga. Sellega tõusis Jorjen 2 ka regati üldvõitjaks. Peale kapteni, Mait Põdra, kuulusid meeskonda veel roolimees Mikk Põdra, ning Mait Markus ja Ain Aas.


Lisaks nendele esindas Toila jahtklubi Muhu väina regatil ka jaht Madicken, mis jäi oma grupis kokkuvõttes 14. kohale.


No comments:

Post a Comment