Monday, August 27, 2012

Saame kokku Promenaadil!


Kui 1997. aastal hakati ette valmistama esimest Oru pargi Promenaadi, siis vaevalt oskasid tollased idee algatajad Maire Uustal, Tiina Kasema ja Bruno Uustal ette näha, et sellest sündmusest kujuneb pikk ja ilus traditsioon.

Esimene Oru pargi Promenaad 1997. aastal. (Foto arhiivist)

Tänaseks on Promenaad toimunud 16 korda. Aja jooksul on väikesest, intiimsest vastuvõtust välja kasvanud rahvarohke suvelõpu üritus. Muutunud pole aga ürituse eesmärk – tähistada Eesti taasiseseisvumist ja väärtustada Oru parki, kui kaunist ajaloolist looduskeskkonda.

Kui Promenaadi algusaastatel oli selle korraldamine Toila valla enda teha, siis vahepealsetel aastatel anti ürituse korraldamine Eesti Muusikaagentuurile üle. Nendest aastatest on meelde jäänud suurejoonelised, mitmepäevased, suurte rahvahulkadega promenaadid ja esinejad, keda siia kanti just iga päev ei satu.
Siinkohal meenub 2006. aasta Promenaad, kui peaesinejateks olid Anneli Peebo ja Marko Matvere. Isegi seismiseks ei jätkunud lossiplatsil ruumi, istekohast rääkimata.

  Oru pargi Promenaad 2006. aastal. Fotod: Lea Rand

Tänavune Promenaad oli taas valla enda korraldada.
Ei tea, kas oli viga ilmas või selles, et kui ühes maakonnas toimub ühel nädalavahetusel mitu suurt sündmust, siis publikut lihtsalt igale poole ei jätku, aga rahvast oli seekord kordades vähem, kui möödunud aastatel.
Kuid need, kes vihma ja jaheduse kiuste olid kohale tulnud, et pidanud vast pettuma.

Juba teada-tuntud headuses esines ETV tütarlastekoor ja varasemad saabujad said sooja teha Aseri Puhkpilliorkestri saatel.

Peaesinejateks olid seekord vanameister Riho Sibul koos Ultima Thule ja Tallinna Kammerorkestriga ning Bonzo. Need kaks karust meest tegid uhke etteaste. Eriti võimsalt kõlas videviku saabudes tumedate pilvede all Kassitapp.


Kui viimase loo ajal kümned hiinalaternad taevasse tõusid, siis ütles üks minu kõrval istuv proua oma kaasale: „Tasus ikka tulla küll!“

Loodame, et traditsioon jätkub ja Promenaadile tasub tulla ka järgmistel aastatel.
Seega – kohtume 17. Oru pargi Promenaadil 17. augustil 2013. aastal!

Lea Rand




Tänavuse Promenaadi fotod: Aap Tepper ja Ilja Tverdov

No comments:

Post a Comment