Thursday, May 24, 2012

Üllatuslik emadepäev Voka lasteaias

10. mai õhtuks olid Voka lasteaia Naksitrallid saali kutsutud kõikide laste emad ja vanaemad. Isasid kahjuks ruumipuuduse tõttu mitte ja vaid seetõttu pidid nad nii huvitavast ja kaasahaaravast etendusest ilma jääma. Emasid-vanaemasidki oli kogunenud niivõrd palju, et kõigile istekohti ei jätkunud, mistõttu tuli koht aknalaudadel sisse võtta. Hirm selle ees, et aknalauad raskuse all alla kukkuda võivad ja et osad emad seisid etenduse vältel, olid ainukesed puudused, mida nimetada oskame. Ka oli veidi palav, kuid näitlejatel kostüümides oli igal juhul palju palavam kui pealtvaatajatel. Väikesed näitlejad olid nii toredad, nende nägudelt ei saanud küll aru, et neil palav võiks olla.
Breemeni linna moosekandid
Laval on kogu pere
 Etendus, mida meid vaatama kutsuti, oli “Breemeni linna moosekandid” uues versioonis, mitmete vahvate vahepaladega, nii et kaasatud olid kõikide rühmade kõik lapsed, õpetajad, kogu lasteaed-juhatajast medõeni, ka kokatädid, tõesti kogu personal. See oli äärmiselt mahukas ja osalejaterohke muusikal, milles peategelastena astusid esile töökas lüpsjatädi, lustakas lehm, vapper kukk, tubli koer, nõtke kass ning rõõmus eesel, keda mängisid kasvatajad. Lauluõpetaja Tiina oli taas tubli tööd teinud ning võib vaid ette kujutada, kuipalju proove oli vaja enne nii hästi mängitud muusikali teha. Samas välja õpetada ka kõikide rühmade lapsed.
Muusikalis oli mitmeid vahepalu, mille esitajateks olid lapsed. Kõige väiksemad – Trallid – mängisid sipelgaid. Eriti toredasti laulis nendele sipelgate laulu Gregor Roheliste Nakside rühmast. Sinised Naksid olid hiired. Rohelised Naksid jänesed. Kollased Naksid konnad. Punased Naksid röövlid. Kõik rühmad olid toredates kostüümides. Konnade tantsud ja laulud olid toredad, nad sukeldusid lõpuks vette ujuma. Röövlid pidid oma rahast ja rikkusest loobuma ning majast põgenema, kuna moosekandid olid nad ära hirmutanud.
See etendus oli nii hästi mängitud, et tekitas mõtte – vahest oli see paremgi kui külla kutsutud teatritrupi poolt esitatu. Kõik osalised olid nii hästi oma rollidesse sisse elanud ja paistsid silma suurepärase näitlemisoskuse poolest. Ning kogu lasteaed oli laval nagu üks pere. Meie lapsevanematena vaatasime seda imetlusega ja pisarad silmis, mõeldes, et see oli meie laste üks viimaseid ettevõtmisi. Juba 1. juunil jäetakse lasteaiaga hüvasti, et minna kooli. Nii palju toredaid ettevõtmisi on nende aastate jooksul olnud, nii palju positiivsust rõõmsameelsete kasvatajate keskel. Soovime siinkohal jõudu edaspidiseks ja meie lastelt ning vanematelt suur tänu selle suure emadepäeva üllatuse ning kogu töö eest, kõigile teile, kes te laval esinesite, armas lasteaiapere!

Punastest Naksidest Paula ning Helise emad Anne ning Evelyn

No comments:

Post a Comment