Thursday, May 24, 2012

Toila korvpallurid on tegijad

Toila valla korvpallurid on möödunud hooajal saavutanud palju erinevatel tasemetel võistlustel. Eriliselt tasub esile tõsta noorte edu Eurosarjas ja A-vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel.
Euroopa noorte korvpalliliigas U20 vanuseklassis (s. 1992. a ja hiljem) põhiturniiri täiseduga lõpetanud ja lõpuks hõbemedalid saanud KK HITO meeskonda kuulusid meie vallast neli mängijat, neist Jalmar Joosep Saar ja Mario Kirsimaa kuulusid põhiviisikusse ning mänguaega said ka Jonas Kuslap ja Rasmus Luud.
Eesti A-klassi (s. 1993. a ja hiljem) meistritiitlit kaitsnud KK HITO meeskonna ridades said kuldmedali koguni kaheksa Toila valla poissi: Jonas Kuslap, Fredi Müür, Sten Kunts, Rasmus Luud, Mario Kirsimaa, Jalmar Joosep Saar, Mikk Teelahk ja Karl Sööt. Ühe mängu mängis kaasa Kristen Milk.

A-klassi kuldsed mehed


Meeste liigas medalil Unt, Simm ja Vinni

Eesti meeste meistriliigas sai Toila juurtega Kristjan Makke TTÜ KK eest mängides kaheksa meeskonna seas viienda koha
Eesti meeste esiliigas saavutasid KK HITO/Jõhvi meeskonna koosseisus hõbemedali Riho Unt, Veiko Simm ja Marek Vinni.

Eesti meeste teises liigas lõi kaasa KK HIOTO/Toila võistkond, kes esimese etapi põhjal pääses tugevamasse alagruppi ning play-offiks saadi kuues asetus, kuid kohe play-offi avaringis jäädi mängudega 1:2 alla Tallinna Puhhid meeskonnale ning lõppkokkuvõttes oli HITO/Toila koht 17 meeskonna seas üheksas.
Ida-Virumaal edukaimad naised ja veteranid
Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliigas sai Riho Unt KK HITO eest mängides medali ja tuli karikavõitjaks. Toila meeskond pidi sel aastal meistriliigas leppima viienda kohaga ning BC Viru Basket oli seitsmes.
Meeste esiliigas kuulus Keith Klettenberg KK HITO/Kohtla-Nõmme rivistusse.
Meeste rahvaliigas kaotas Voka Veteran lisaajal Virumaa PSS meeskonnale, kelle kodusaal on samuti Voka.
Naiste liigas saavutas Toila valla naiskond pronksmedalid, alistades otsustavas kohtumises Sillamäe Kalevi.
Sealjuures peeti nii meeste rahvaliiga kui ka naiste liiga finaalturniir Voka spordihoones. 

Pronksmedali saavutanud Toila neiud

Peeter Sööt

No comments:

Post a Comment