Tuesday, January 25, 2011

Raamat sõbrapäevaks

Noored Rohelised kutsuvad Sõbrapäevaks annetama vangidele raamatuid.

Noored Rohelistel on saanud heaks tavaks sõbrapäeval üks heategu teha. Näiteks eelmisel aastal valmistati koos vaimupuudega noorte päevakeskusega Tugiliisu savist sõbrapäeva kinke. Seekord suuname oma heategevuse vangidele ja vanglatele. Oleme asunud koguma raamatuid, et need siis hiljem kinkida Tartu ja Viru vanglatele.

Paljud inimesed avastavad remonti tegema hakates või kolides, et aastatega on tekkinud palju raamatuid ja kõiki alles hoida ei jõua. Siin tulevadki appi Noored Rohelised.


Oma vanad raamatud tasub kokku koguda ja toimetada Eestimaa Roheliste Tallinna või Tartu kontorisse. Kui need kohad jäävad kaugeks ja raamatuid on ära anda palju, saab kokkuleppel korraldada ka raamatutele järgituleku. Samuti on raamatute kogumisel abiks ka Toila ja Voka raamatukogud, kus annetaja leiab kogumiskasti.


Lisaks vanadele juturaamatutele on eriti oodatud õppekirjandus, teatmeteosed ja noortekirjandus. Viru vangla raamatukoguhoidja Aire Õrase sõnul on nende raamatukogus vaeslapse ossa jäänud just alaealised.


Tore oleks, kui erinevad seltsid ja ringid sellel üritusel sabast kinni võtaks ja ka oma inimeste hulgas raamatute kogumise teeks. Meie aitaks omalt poolt nende kokkukogumisega ja õigesse kohta toimetamisega.


Projekti eestvedaja, Noorte Roheliste juhatuse esimees Andre Zahharov leiab, et hea raamat aitab kaasa lugemisharjumuse tekkimisele ja inimese üldisele arengule. „Selline väike kingitus võib muuta lõppkokkuvõttes meie ühiskonda tervikuna paremaks.“

Lisaks kutsuvad Noored Rohelised ülesse oma Valentinipäeva kingitusena ostma uut raamatut või annetama raha MTÜ Noored Rohelised arveldusarvele 221036114477, Swedbank’is märksõnaga „Raamat Sõbrapäevaks“, et vanglatesse jõuaks ka uudiskirjandust.


Projekti toetamise vastu on huvi tundnud ka MTÜ Loodusajakirjad.

Ave Uustal
Noored Rohelised peasekretär

555 85 428
ave@noored-rohelised.ee
www.noored-rohelised.ee

No comments:

Post a Comment